Haberler

Hatay'da "Yaygın Eğitim" Toplantısı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce geçici koruma altında bulunanlar ve yabancı uyrukluların yaygın eğitimi konusunda çalışma toplantısı düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından geçici koruma altında bulunanlara ve yabancı uyruklulara yönelik yaygın eğitim konulu çalışma toplantısı düzenlendi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı İbrahim Nail Bural, Antakya Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de hayat boyu öğrenmenin önemli noktalara geldiğini belirtti.

Bural, Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde 2 bin 78 yaygın eğitim programıyla vatandaşlara hizmet verdiklerini ve kursiyer sayısını sürekli artırdıklarını kaydetti.

Yaklaşık 1,5 milyon kişiye kurs dışı etkinliklerle ulaştıklarını ifade eden Bural, şu bilgileri verdi:

"Sadece kursiyer sayımızı artırmıyoruz. Toplam kurslar içindeki mesleki kursiyer sayısı oranımızı da sürekli artırıyoruz. AB ülkeleri ile aramızda olan farkın sürekli kapatıldığını görüyoruz. Ancak AB ülkelerindeki durgunluk dönemine bizim de girmememiz gerekiyor. 2012 yılında yüzde 35 olan mesleki kursiyer oranımızı geçen yıl yüzde 40'a çıkardık. Bu, istihdama katkı açısından önem verdiğimiz bir konu. Merkezlerimizde çoğunlukla el sanatları üzerine kurslar yapıldığı gibi bir düşünce var. Ancak 2012 yılında yüzde 20 olan el sanatları kursiyer oranını yüzde 13'e düşürdük. Özellikle istihdama yönelik kurslarımızı artırmaya çalışıyoruz."

Suriye'deki iç savaşa da değinen Bural, tüm imkanlarla yardımcı olmaya çalıştıkları Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik yaygın eğitim faaliyetleri gerçekleştirdiklerini anlattı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Osmanoğlu da Hatay'ın yanı sıra Adana, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Osmaniye ve Şanlıurfa'dan milli eğitim müdür yardımcıları ile şube müdürlerinin katılımıyla 2 gün sürecek toplantının başarılı geçmesini diledi. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Antakya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title