Haberler

Hatay'da "Yara Bakım" Sempozyumu

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (Sadefe) ve Kritik Bakım Derneği tarafından “Yara Bakım” konulu sempozyumu düzenlendi.

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (Sadefe) ve Kritik Bakım Derneği tarafından "Yara Bakım" konulu sempozyumu düzenlendi.

İskenderun Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyuma alanında uzman, çok sayıda akademisyenin katılarak sunum yaptığı sempozyuma, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, Hatay Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Akın, Kahramanmaraş Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Ali Pekmezci, İdari Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Onur Yücel, Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Çerçi, İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Veysel Yıldırım ile birlikte çok sayıda akademisyen ve sağlık çalışanları katıldı.

Sempozyumda konuşan Hatay Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Akın, "Eylül 2013 yılında İskenderun Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Yara Bakım Tedavi Ünitesini Hatay iline kazandırdık. Bu tür sempozyumlarla birlikte istediğimiz noktaya hızlı bir şekilde geleceğimize inanıyorum" dedi.

Doç. Dr. Turgut Karaca ise dünyada her yıl 2,5 milyon insanın yara bakım tedavisi düşünüldüğünde bu çok ciddi ve üzerinde düşünülmesi gereken bir rakam olduğunu ifade ederek,"Yara bakım tedavi hastalıkları ülkemizde yıllar içinde katedilen mesafe, önemli ölçüde hızla gelişmeye devam etmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. İskender Sayek, Prof. Dr. Ahmet Çınar Yastı, Prof. Dr. Hasan Besim, Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal, Op. Dr. Atilla Ersoy, Op. Dr. FatihYanar, Uzm. Dr. Ali Çam, Op. Dr. Kalbim Arslan, Op.Dr.Murat Kendirci, Uzm. Dr. Ferah Sıddıkoğlu, Dr. Murat Canyiğit ile birlikte birçok akademisyen yara bakım ve güncel tedavi konusu ile ilgili son gelişmeleri yaptıkları sunumlar ile katılımcılara anlattılar. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Üniversitesi Kahramanmaraş İskenderun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title