Haberler

Hastanelerde Otomasyon Sistemi Sil Baştan

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, iptal edilen otomasyon sistemi ihalesinin Efeler’deki üç hastanede yaklaşık 6 milyon TL kamu zararına neden olduğunu iddia etti.

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, iptal edilen otomasyon sistemi ihalesinin Efeler'deki üç hastanede yaklaşık 6 milyon TL kamu zararına neden olduğunu iddia etti.

Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin 01 Mayıs itibariyle Efeler ilçesindeki 2. basamak sağlık kuruluşlarında uygulamaya geçirdiği yeni otomasyon sisteminin sebep olduğu aksaklıkların giderilememesi büyük tepkilere yol açmıştı.

Aydın Devlet Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde Kamu Hastaneleri Birliği İl Genel Sekreterliği tarafından 01 Mayıs'ta değiştirilen bilgisayar otomasyon sisteminin neden olduğu aksaklıkların hasta, sağlık çalışanları ve doktorları mağdur etti. 10 yılda devreye alınan 5'inci otomasyon sisteminin neden olduğu sıkıntıların geçen 3 ayı aşkın süreye rağmen çözüm üretilememesi üzerine ihale iptal edildi. Otomasyon sisteminin Ağustos ayı itibariyle iptal edilmesi üzerine üç kurumdan kullanacakları otomasyon sistemini doğrudan temin şeklinde ayrı ayrı temin etmeleri istendi. Yeni otomasyonu devreye alan hastanelerde doktor, hemşire ve sağlık personelinin eğitimlerine başlandığı, yeni otomasyon sisteminin ise 01 Eylül 2014 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayacağı kaydedildi.

Efeler ilçesindeki 2. basamak sağlık kuruluşlarında yaşanan otomasyon sıkıntıları yakından takip ettiklerini belirten Baki Karaer, yaşanabilecek sorunları bildikleri için daha önceden uyarıda bulunduklarını anımsattı. Sıkıntıların araştırılması için 03 Haziran'da Aydın Valiliğine dilekçe ile başvurduklarını anımsatan Karaer, "Sağlık-Sen olarak yaşanabilecek sıkıntıları önceden görüp yetkilileri uyarmıştık. Sorunlar çözülemeyince 3 ay sonra ihale iptal edildi. İlk tespitlerimize göre sadece faturalama sorunu yüzünden üç hastanede yaklaşık 5-6 milyon TL'lik kamu zararı oluşmuş. Uygun olmayan ihale şartnamesinin uygunmuş gibi gösterilmesi için Muayene Komisyonu ve Kontrol Komitesi'ndeki görevlilere baskı yapıldı. Komisyon üyeleri rapor veya izin alarak baskılardan kaçmaya çalıştı. Komisyonlar kaç defa değişti. Uygun olmayan bir ihalede ısrar edilmesi sonucu oluşan kamu zararının yanı sıra sağlıkçılardan bu süreçte kayba uğradı. Personelin aldığı döner sermayede her ay ortalama 150 TL düşüş oldu. Oluşan kamu zararıyla birlikte hizmette yaşanan aksaklıklara nedeniyle hizmet alanda hizmet verende mağdur oldu. Yaşanan bunca soruna rağmen 3 ay boyunca sistemde ısrar edilmesine bir anlam veremedik. Oluşan kamu zararından kim sorumluysa zararı üstlenmeli ve derhal görevinden istifa etmelidir" dedi.

Öte yandan, Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden konuyla ilgili olarak her hangi bir açıklama yapılmazken; ihalenin iptal edilmesiyle ilgili olarak 2-3 gün içinde bir açıklama yapılabileceği ifade edildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Devlet Hastanesi Mustafa Kemal Atatürk Memur Sen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title