Haberler

Hastanede Staj Gören Öğrencilere Eğitim Veriliyor

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen öğrencilere hastane enfeksiyonu, iğne batması ve buna benzer konularda eğitimler veriliyor.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen öğrencilere hastane enfeksiyonu, iğne batması ve buna benzer konularda eğitimler veriliyor.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü'nün yürürlüğe koyduğu bu sürekli eğitimlerde, oluşabilecek kaza ve hatalıkları engellemek, hastaların korunması ve staj gören öğrencilerin korunması amaçlanıyor.

Öğrencilere hastane enfeksiyonları, el hijyenleri, tıbbi atıklar, atıkların ayrıştırılması, hastane kuralları ve hareket etmeleri ile ilgili bilgilendirme ve eğitimler yapılıyor.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Rukiye Bozan, "Bu tür çalışmalar öğrencileri motive ettiği kadar aynı zamanda, bilmeleri ve davranmaları gereken konularda farkındalık oluşturacaktır. Yine aynı zamanda gerekli disiplini de oluşturmaya çalışarak daha sağlıklı bir hizmetle Adıyaman halkına en güzel hizmeti vermeyi planlıyoruz. Bu alanda çalışan enfeksiyon ve eğitim hemşireleri üzerlerine düşen görevi yerine getirmektedir. Aynı zamanda kurumumuza stajyer öğrenci gönderen okullarla sürekli istişare yapılmaktadır" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title