Haberler

Hastanede Dehşet! Bıçaklanan Kadın Doktor Da, Saldırgan da Öldü (3)

"elinde BIÇAĞI GÖRÜNCE KENDİMİ ODAYA KİLİTLEDİM" Hastanedeki dehşette, 49 yaşındaki Dr. Aynur Dağdemir'i öldürdükten sonra beşinci kattan atlayıp yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ölen ayakkabı tamircisi 1 çocuk babası Yusuf Demirbaş'ın bir yıl önce boşandığı eski eşi Şeyda A. polise verdiği ilk ifadede olayı anlattı.

"elinde BIÇAĞI GÖRÜNCE KENDİMİ ODAYA KİLİTLEDİM"

Hastanedeki dehşette, 49 yaşındaki Dr. Aynur Dağdemir'i öldürdükten sonra beşinci kattan atlayıp yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ölen ayakkabı tamircisi 1 çocuk babası Yusuf Demirbaş'ın bir yıl önce boşandığı eski eşi Şeyda A. polise verdiği ilk ifadede olayı anlattı. Şeyda A., "Dr. Aynur hanımın sekreteriyim. Sabah bana eski eşimi dün akşam yolda gördüğünü anlattı. Aralarında herhangi bir tartışma olmamış. Doktor hanımın odasında otururken Yusuf içeri girdi. Elinde bıçağı görünce odanın içerisinde bulunan muayene odasına kaçıp kendimi oraya kilitledim. Dışarıdan sesler geliyordu. Bağırışmalar geliyordu. Dışarı çıktığımda Aynur hanımı kanlar içerisinde gördüm. Şoka girdim" diye konuştu.

İKİZ KIZLARI VAR

Öldürülen doktorun Samsun'da 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ayhan Dağdemir ile evli olduğu ve çiftin ikiz kız çocukları bulunduğu belirtildi.

38 yaşındaki Yusuf Demirbaş'ın da boşandığı Şeyda A. ile olan evliliğinden 8 yaşında bir kızı olduğu öğrenildi.

SAMSUN'DA İKİNCİ DOKTOR CİNAYETİ

Samsun Valisi İbrahim Şahin, hastaneye giderek yetkililerden bilgi aldı. Vali Şahin yaptığı açıklamada, "Hepimizin başı sağ olsun. Hastanede çalışan kadın doğum uzmanımız Aynur hanım, yanında çalıştırdığı sekreterin eski kocası tarafından bıçaklanarak şehit edildi. Kendisi de 5'inci kattan aşağıya atladı ve öldü. Herkesin çok sevdiği bir doktordu" dedi. Samsun'da bir yıl içerisinde ikinci kez bir doktor cinayeti olduğunu belirten Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bizi son derece sarsıyor. Tabi bir doktor hasta ilişkisinin dışında bir özel durum olduğu için çok fazla bir şey söyleyemiyoruz. Sağlık Bakanımıza da konu ile ilgili bilgi arz edeceğim. Gerek kamu hastaneleri gerek özel hastanelere özel güvenlikle beraber X-Ray cihazlarının da getirilmesi gibi bir durum söz konusu diye düşünüyorum. Bu şahsi düşüncemi de sayın Sağlık Bakanımıza da aktaracağım. Dileğimiz bundan sonra bu tarz olumsuzlukların gerek ilimizde gerek ülkemizde bir daha cereyan etmemesi."

Saldırganın bıçakla gelmesinin kötü niyetli olduğunu gösterdiğini anlatan Vali İbrahim Şahin, "Şahıs dışarıdan geliyor, belli kötü niyeti var ki yanında ekmek bıçağı taşımış. Özellikle çok hayati yerlere bıçak darbesi vuruyor. 3 tane çok önemli kesiği var. Şahıs çalıştığı yerde de bir olumsuzluk işlemiş gelmiş. Gelmeden öncede bir vukuatı var. Tam polis onu araştırırken burada gelip maalesef bu olumsuzluğu işliyor" dedi.

TABİP ODASI'NDAN TEPKİ

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Fatih Özkan hastaneye giderek olaylar hakkında bilgi aldı. Burada açıklama yapan Dr. Özkan, "İfade zorluğu çekiyoruz. Kendimizi ifade etmekte zorlanıyorum. Acımız çok büyük. Beraber çalıştığımız, ailece tanıştığım, eşini çocuklarını tanıdığım, yıllarını sağlık hizmetine adamış, özveriyle çalışan bir arkadaşımızdı. Üzüntümüz çok büyük. Samsun'da hekim arkadaşımıza yapılan bu ikinci saldırı oldu. Sözlerin tükendiği noktadayım. Temsil ettiğiniz yapı saldırıya uğruyor. Saldırıdan öte ihanete uğruyor. Sağlık dağıtan insanlara, sudan sebeplerle, incir çekirdeğini doldurmayacak nedenlerle saldırmayı kendilerinde hak görüyorlar. Nasıl bir tepki gösterilir bilemiyorum" dedi.

Türk Jinekoloji Derneği Samsun Şubesi Başkanı Prof.Dr. Mehmet Bilge Çetinkaya da yazılı bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Çetinkaya imzasıyla yapılan açıklamada, "Görevi başında vahim bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Aynur Dağdemir'in acı kaybından duyduğumuz üzüntüyü bildiriyor, Türk Jinekoloji Derneği Samsun Şubesi olarak yapılan saldırıyı kınıyoruz" denildi.

Öte yandan intihar eden saldırgan Yusuf Demirbaş'ın eski eşi Şeyda A.'nın da olayın ardından şoka girdiği ve hastanede yapılan tedavisinin ardından ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldüğü belirtildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Op. Dr. Aynur Dağdemir'ın sosyal medya hesabındaki arkadaşları ve hasta yorumları herkesi duygulandırdı. Onun için sosyal medyada şu paylaşımlar yapıldı:   "Allah'ım yıkıldım resmen. Harika bir insandı. Aynur hocam bana ve kızıma çok emeği geçti. Allah'ım mekanını cennet etsin, nurlar içinde yatsın çok üzüldüm", "Haberini aldığım anda adeta yıkıldım, seni çok seviyorduk, mekanın cennet olsun inşallah güzel insan, melek kalpli ablam benim...", "Güzel yürekli, tatlı dilli, enerji dolu, görevini en iyi yerine getiren insanlardan biriydi hala şoktayım. Allahım rahmet eylesin Güzel insan. Mekanın cennet olsun..."

Diğer taraftan doktoru vahşice öldürdükten sonra intihar eden saldırgan Yusuf Demirbaş'ın da facebook hesabından dün gece İbrahim Tatlıses'in "Hesabım Var" adlı şarkısını paylaşması da dikkat çekti.

MAYIS AYINDA DA DOKTOR ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Samsun'da geçen Mayıs ayında Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Op.Dr.Kamil Furtun'da silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Şahin Fatih Özkan 19 Mayıs Samsun Politika Güncel Haberler

title