Haberler

Hasta Yakınlarına Iftar Yemeği Ikramı

Şanlıurfa'da günlerinin büyük bölümünü hastane bahçesinde geçirmek zorunda kalan vatandaşlara iftar yemeği dağıtılıyor.

Şanlıurfa'da günlerinin büyük bölümünü hastane bahçesinde geçirmek zorunda kalan vatandaşlara iftar yemeği dağıtılıyor.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören hastalarına destek vermek amacıyla bir çok vatandaş, gününün büyük bölümünü hastane bahçesinde geçiriyor.

Hastaneye ait misafirhanelerde ya da evden getirdikleri kilim, yatak gibi eşyalarının üzerinde zor şartlarda vatandaşa Haliliye Belediyesi tarafından ramazan ayı dolayısıyla iftar yemeği dağıtılıyor.

Belediyeye ait aşevlerinde hazırlanan yemekler iftar saatine yakın bir vakitte hastane bahçelerine getirilerek vatandaşlara ikram ediliyor.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplum içerisindeki dezavantajlı gruplara önem verdiklerini bu kapsamda çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Ramazan ayında da dezavantajlı guruplara yönelik iftar programları düzenlediklerini belirten Demirkol, "İlçemizdeki hastanelerde hasta yakınlarının hastaları ve hastayı ziyarete gelenlerle ilgilenmesi sırasında kendi iftarını hazırlaması mümkün değil. Biz, iftar hazırlama telaşına düşmesin düşüncesiyle buradaki hasta yakınlarımıza iftar yemeği ikramı yapıyoruz" dedi.

İki hastanede yaklaşık 500 hasta yakınına iftar ikramında bulunduklarını kaydeden Demirkol, hasta yakınlarının iftar yemeğini dert etmemelerini istedi.

Hasta yakınlarının çoğunun kent dışından geldiği için iftar hazırlama imkanının bulunmadığını anlatan Demirkol, şöyle konuştu:

"Hasta ve hasta yakınlarımız köylerden, ilçelerden hatta il dışından gelip hastanede bulunmaktalar. Bu nedenle büyük kısmının evlerinden iftar yemeği getirme imkanları yok. Dolayısıyla hasta yakınlarımızın sağlıklı güvenli bir ortamda oruç ibadetlerini yerine getirmelerini sağlamak için sosyal belediyecilik örneği olarak bu uygulamayı yapıyoruz. Bu uygulamamız bu ramazanda olduğu gibi inşallah önümüzdeki ramazanlarda da devam edecek."

Hasta yakını Mehmet Demir de kızının hastanede tedavi gördüğü için iftarlarını hastane bahçesinde açmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Haliliye Belediyesi tarafından kendilerine iftar yemeğinin dağıtılmasından memnun olduklarını ifade eden Kılıç, "Burada hastamızı bırakıp eve gidemiyoruz. Bu nedenle iftar yemeği hazırlama imkanımız da olmuyor. Belediyenin iftar yemeğiyle iftarımızı yapıyoruz. Bundan iyi bir hizmet olamaz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Harran Üniversitesi Mehmet Akif İnan Fevzi Demirkol Şanlıurfa Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title