Haberler

Marmaris'te Hasta Çocuklar 23 Nisan'ı Kutladı

Güncelleme:

Marmaris'te hastanede tedavileri devam ettiği için 23 Nisan törenlerine katılamayacak çocuklar için devlet hastanesinde kutlama düzenlendi.

Marmaris'te hasta oldukları için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılamayacak çocuklar için, devlet hastanesinde kutlama yapıldı.

Hastane yemekhanesinde gerçekleştirilen etkinlikte, 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesinin çocuk gelişimi bölümünde drama eğitimi alan öğrenciler, tiyatro oyunu sahneledi. Oyunu, rahatsızlıkları nedeniyle hastanede tedavileri devam eden çocuklar, aileleriyle izledi. Çizgi film karakterlerinin kostümleriyle sahne alan amatör tiyatrocular, çocukların beğenisini topladı ve onlara moral verdi. Palyaçoların da katıldığı etkinlikte yüzleri rengarenk boyanan çocuklar, eğlenceli dakikalar geçirdi.

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Zafer Kemal Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanelerinin sosyal hizmetler biriminin fikri üzerine bu etkinliği düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi yönetiminin desteğiyle etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Çelebi, "Bu etkinlikte çocukların hastane, doktor ve hemşirelere yönelik ön yargılarını yumuşatmayı da amaçladık. Geçen hafta bir prova yapmıştık ve çok güzel geri dönüşümler aldık. Örneğin laboratuvarda kan alınan bir çocuğun içeri girerken ve çıkarken güldüğünü gördük" dedi.

Çelebi, bu tür uygulamaların ailelerin ve çocuklarının hastaneye ve sağlık personeline güven duygusunu artırdığına dikkati çekti. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

23 Nisan Marmaris Çelebi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title