Haberler

Haşimi, Sur İlçesini Gezdi

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Seyyit Haşim Haşimi, geçtiğimiz günlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve şiddetli çatışmalar yaşanan Sur ilçesini gezdi.

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Seyyit Haşim Haşimi, geçtiğimiz günlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve şiddetli çatışmalar yaşanan Sur ilçesini gezdi. Haşimi, siyasette yaşanan krizlerin çatışmalı ortama neden olduğunu kaydetti.

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Seyyit Haşim Haşimi, seçimlerin yaklaşması ile birlikte çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlçe ilçe, mahalle mahalle, köy köy ve sokak sokak gezen Haşimi'nin son durağı geçtiğimiz günlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve şiddetli çatışmalar yaşanan merkez Sur ilçesi oldu. Burada esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Haşimi, ilçedeki tahribatı da yerinde inceledi. Haşimi, çatışmalı ve zor bir dönemden geçildiğini belirterek, "Son zamanlarda bölgede yaşanan çatışmalı ortam tabii ki zor bir döneme de zemin hazırladı. Biz akan kanın durması bağlamında geçmişte çok büyük çabalar ve duruş sergiledik. ve bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Özellikle son dönemlerde siyasette ciddi anlamda krizler ortaya çıktı. Bu krizlerde çatışmalı ortamı beraberinde getirdi. Roboski, Kobani ve akabinde Diyarbakır'da yaşanan patlamalar süreci tamamen tıkadı diyebiliriz. AK Parti genel siyasetinden dolayı seçimi kaybetti. 'Krizleri aşamadılar, tıkandılar" dedi.

"HÜR İRADE, KÜRT TEMSİLİYETİ VE SAĞDUYULU BİR SES"

Bağımsız aday olarak seçime girdiğini ve kendisine üç ilkeyi şiar edindiğini anlatan Haşimi, "Bunlardan ilki, hür irade, ikincisi Kürt temsiliyeti, üçüncüsü ise sağduyulu bir sestir. Bunlar olmadan siyaseti de kendi bağlamımda yürütemem. Bölgede insanlar birazcık huzur istiyor. Siyasetteki kapışmalar kısır döngüden ibarettir. Ben 35 yıldır siyaset yapıyorum. Bu siyaseti yaparken de, dürüst ve ilkeli yaptım. Ben öncelikle Müslüman bir Kürdüm ve Nakşiyim. Siyaseti lekesiz bir şekilde şu ana kadar yürütüyorum. ve her zaman da yürüteceğim" diye konuştu.

"YÜKSEK SEÇİM KURULU SUÇ İŞLİYOR"

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) oy pusulasında bağımsız adaylara ayırdığı yeri eleştiren Haşimi, şunları kaydetti:

"YSK açık bir şekilde hukuku çiğnemiş ve suç işlemiştir. Diğer partilerin seçim pusulaları büyük puntolarla işaretlenirken, bağımsızların neden kibrit kutusu kadar. Onlar insan da biz insan değimliyiz? Hukuken suç işlenmiştir. Bu konuyu gerekirse anayasa mahkemesine taşıyacağım. Bunu bir tarafa bırakalım ne bir siyasi parti ne de YSK'nın yetkililerinden bir Allah'ın kulu çıkıp bu haksızlığa dur demiyor. Partilerin yanlış politikalarına hürmet etmiyorum ama tabanlarına hürmet ediyorum. Ama yaptıkları yanlışlara da yanlış diyorum. 100 oyda alsam, 500 bin de alsam her bir oyun başımın üstünde yeri vardır. Vereceğiniz oylar barışın da kilidini açacaktır. Bir an önce barış olsun ki, başka insanlar ölmesin."

Açıklamalarının ardından ilçedeki gezisini sürdüren Haşimi, taziye evlerini de ziyaret ederek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title