Haberler

Hasankeyf'te Kelek Yarışı

Hasankeyf İlçesi'nde, Güneydoğu'da geçmişte Dicle Nehri üzerinde ticaret, ulaşım ve gezi amaçlı olarak kullanılan kelekler ile yapılan yarışlar ilginç görüntülere sahne oldu

Batman'ın tarihi Hasankeyf İlçesi'nde, Güneydoğu'da geçmişte Dicle Nehri üzerinde ticaret, ulaşım ve gezi amaçlı olarak kullanılan kelekler ile yapılan yarışlar ilginç görüntülere sahne oldu.

Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'te gelenekselleştirilen 'Tarihten günümüze Kelek yarışı' bu yıl da çekişmeli geçti. 35'inci Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve toplam 11 kelekçinin katıldığı yarış, Kesmeköprü-2 köyünde başladı. Batman Vali Yardımcısı Yasemin Çetinkaya, Hasankeyf Kaymakamı Cevat Uyanık, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Ortaboy ve kalabalık bir topluluğun izlediği yarışa 11 kelekçi kıyasıya bir rekabete girişti. Dicle nehrinin 10 kilometrelik bölümde Hasankeyf köprüsü altında biten yarışta, Yılmaz Bakraz birinci olurken, Şerif Yakın ikinci, Mehmet Yıldız ise üçüncü oldu. Yarışta birinci gelene büyük Cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın hediye edildi.

Kelek yarışını ilgiyle izleyen THY Batman Şubesi yetkilileri de yarışmacılara çeşitli hediyeler verdi. Birinci olan kelekçi Yılmaz Bakraz'a iç hatlar gidiş- dönüş bileti hediye edilirken, ikinci olan Şerif Yakın'a uçak maketi ve ilk beş kişiye ise THY logolu tişörtler hediye edildi. - Batman / Hasankeyf

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title