Haberler

Hasan Ünver Biyografisi

Hasan Ünver
Doğum YeriNiğde / Türkiye
Doğum Tarihi22.08.1963

Hasan Ünver Kimdir ?

22.08.1963 tarihinde Ulukışla’da doğdu.

Orta öğretimine Ulukışla’da başlayıp, Niğde İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini de başarı ile tamamladı.
Devletin çeşitli kademelerinde görev yaptı. Ülkemizin sayılı basın-yayın kuruluşlarında idarecilik dâhil birçok görevlerde bulundu.

Nevşehir sevdalısı bir insan olarak, 1996 yılında ilimizde bir özel televizyon kanalı müdürü görevini yürütmekte iken “Nevşehir’e Organize Sanayi ve Damat İbrahim Paşa Üniversitesi’nin açılması konusunda” bir kampanya başlattı. Kampanyaya duyarlı Nevşehir halkı oldukça yoğun bir ilgi gösterdi ve 50 bin imza ile katılım sağladı. Hasan Ünver, bu konuda ilk adımlardan birinin atılmasına öncülük etti.


Nevşehir’de haber ve reklâm ajansı kurdu. Duyarlı bir Nevşehir vatandaşı olarak çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşuna üye oldu. Nevşehir’in hakkını her platformda savunma gayreti gösterdi. Nevşehir’de AK Parti’nin kuruluşunda öncülük etti ve AK Parti Kurucu İl Başkanlığı görevini başarıyla sürdürdü.
28 Mart 2004 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde AK Parti’den aday oldu ve Nevşehir Belediye Başkanlığı’na çok yüksek bir oy oranı ile seçildi.

title