Haberler

Hasad, Yurt Dışında Festivallere Katılacak

Zonguldak'ta, Halkoyunları Sergileme ve Araştırma Derneği (HASAD) ekibinin yurt dışında festivallere katılacağı bildirildi.

Zonguldak'ta, Halkoyunları Sergileme ve Araştırma Derneği (HASAD) ekibinin yurt dışında festivallere katılacağı bildirildi.

HASAD Başkanı Orhan Yazıcı, yazılı açıklamasında, derneklerinin almış olduğu davet üzerine 20-30 Haziran'da Macaristan, 2-12 Temmuz'da da Sırbistan ve Romanya'da festivale katılacaklarını belirtti.

Kafilenin 2 grup halinde 80 kişiden oluştuğunu ve ilk grubun 20 Haziran Pazartesi sabahı Macaristan'a hareket edeceğini anlatan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Festivallerde, Artvin, Trabzon, Burdur, Aşuk-Maşuk yörelerimizle ilimiz ve ülkemizi bir kez daha temsil etmek üzere kültür elçiliği vazifemizi üstlenerek yola çıkmanın gururu içindeyiz. Bu yıl programlarımız, 12 Temmuz'daki dönüşümüzün ardından yurt içi ve yurt dışında da devam edecektir. Sezon sonuna kadar dolu dolu programlar olacağını, buradan tüm HASAD'lılara bir kez daha duyurmak isterim. Ayrıca 2012 yılında aramızda olmak isteyenler şimdiden kayıtlarını web sitemiz aracılığıyla yapabilirler. Faaliyetlerimize katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkür ederim. "

- ZONGULDAK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title