Haberler

Harfiyat Sahasına Park Yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, harfiyat sahası olarak belirlediği 100 bin metrekarelik alanı, daha sonra parka dönüştürecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 100 bin metrekarelik alanı, hafriyat döküm sahası olarak belirledi. Hafriyat atıklarını kontrol altına alan belediye, belirlenen alan dolduğunda içinde piknik ve spor alanlarının olacağı bir park ve rekreasyon alını projesini uygulamaya geçirecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hamitler TOKİ konutlarının kuzey batısında bulunan ve 1/1000'ik planlarda, rekreasyon alanı olarak görülen yaklaşık 100 bin metrekarelik alanın, yeşil alan ve park olarak hizmete açılması için çalışmalar başlatıldı.

Çevre yolu ile TOKİ konutları arasında vadi şeklinde kalan alan, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından hafriyat döküm sahası olarak belirlendi. Böylece şehir içinde kontrolsüz ve kaçak hafriyat dökümlerinin önüne geçmek için yeni bir depolama alanı kazanan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 100 bin kamyonluk hafriyat atığıyla doldurulacak bölge üzerinde bir park ve rekreasyon alanı projesini uygulamaya geçirecek. İçinde piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla spor aletlerinin de bulunacağı park, bölge halkının yaşam kalitesini yükseltecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hafriyat depolama sahası olarak belirlenen bölgede incelemelerde bulundu, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bahattin Kuşoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Altepe, kaçak ve kontrolsüz hafriyat dökümleri nedeniyle vatandaşlardan şikayetler geldiğini, bu konuda bir taraftan etkin bir şekilde denetimleri artırdıklarını, diğer taraftan da yeni bir depolama alanı kazandıklarını söyledi.

Burasının hafriyat sahası olarak kullanılmasıyla hem belediyenin hem de doldurulduktan sonra kazanılacak 100 bin metrekarelik alanda uygulanacak park projesiyle bölge halkının kazanacağını ifade eden Altepe, projenin hayırlı olması dileğinde bulundu. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Recep Altepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title