Haberler

Hanımlara Sağlıklı Yaşam Anlatıldı

Pursaklar Belediyesi Ayyıldız Hanım Evi’nde düzenlenen “Sağlıklı Yaşam” konulu seminerde hanımlara önemli bilgiler veren Diyetisyen Sibel Ünver Sarıkaya, “Diyet uygulamak aç kalmak değildir” dedi.

Pursaklar Belediyesi Ayyıldız Hanım Evi'nde düzenlenen "Sağlıklı Yaşam" konulu seminerde hanımlara önemli bilgiler veren Diyetisyen Sibel Ünver Sarıkaya, "Diyet uygulamak aç kalmak değildir" dedi.

Pursaklar Belediyesi Diyetisyeni Sibel Ünver Sarıkaya'nın konuşmacı olarak katıldığı seminere hanımlar yoğun ilgi gösterdi. Sağlıklı yaşamın önemini anlatan Sarıkaya, kilo almanın nedenlerinden, zayıflama yöntemlerine kadar birçok konuda hanımları bilgilendirdi. Kilo almanın görünmeyen nedenleri arasında hormonal düzensizlik, stres düzeyi ve yeme içme alışkanlıklarının önemli olduğuna dikkat çeken Sibel Sarıkaya, "Stresli insanlar çok fazla tüketerek kilo alıyor. Sonra da diyete başlıyor. Şunu unutmayalım ki diyet yapmak aç kalmak değildir" diye konuştu.

Kilo problemleri olanlara önemli tavsiyelerde bulunan Sarıkaya, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Doğru beslenme ve egzersiz ile bölgesel yağları eritebiliriz. Yağlar ve karbonhidratlardan uzak durmalıyız. Kilolu olan insanlar kendilerini bir başkası ile asla kıyaslamamalıdır. Bu davranış stresi artırır, yemek yemeyi tetikler. Günde en az üç bardak süt tüketerek tok kalınabilir. Et, yumurta ve peynir kaliteli beslenmenin en önemli besin maddeleridir. Strese karşı meyveli yoğurt, mor lahana, kabuklu kuruyemiş, mandalina ve balık tüketilmeli." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pursaklar Belediyesi Sarıkaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title