Haberler

"Hamitabat Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali Yenileme Projesi"

Proje kapsamında ÇED toplantısı yapıldı

Lüleburgaz ilçesinde "Hamitabat Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali Yenileme Projesi" için ÇED toplantısı düzenlendi.

Tatarköy köyünde düzenlenen toplantıda konuşan Envy Enerji ve Çevre Yatırımları A.Ş. çevre yüksek mühendisi Mutlu Uğur Akçay, proje kapsamında Hamitabat Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nin yenileneceğini söyledi.

Santralin yenilenme sürecinin 36 ay süreceğini belirten Akçay, eski teknolojiye sahip tesisinin yenilenerek modern bir hale getirileceğini kaydetti.

Akçay, tesis yenileme çalışmaları ile ulusal ve uluslararası çevresel standartlara uygun, daha verimli ve daha az emisyon üretir hale getirileceğini ifade etti. Limak Enerji Gurubu çevre mühendisi Hatice Çınar da, 1 Ağustos'ta özelleştirme yoluyla tesisin satıldığını ve tesisi yenilemek için proje hazırladıklarını bildirdi.

Tesisi verimli hale getirilmek için çalıştıklarını anlatan Çınar, tesisin yerinin değiştirilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Ahmet Akbulut ise, tesisin çalışmalarının sürekli denetim altında olacağını belirtti.Konuşmaların ardından yetkililer vatandaşların sorularını yanıtladı. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Akçay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title