Haberler

Hamile Eş Cinayetine Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis

Diyarbakır'da, bir çocuk annesi ve 4 haftalık hamile eşi Deniz Binen'i, kendisini aldattığı iddiasıyla 21 bıçak darbesiyle öldüren ve cinayet sırasında sesleri kaydeden Selam Binen, ağırlaştırılımış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır'da, bir çocuk annesi ve 4 haftalık hamile eşi Deniz Binen'i, kendisini aldattığı iddiasıyla 21 bıçak darbesiyle öldüren ve cinayet sırasında sesleri kaydeden Selam Binen, ağırlaştırılımış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Merkez Sur ilçesi'nde geçen yıl Nisan ayında bir çocuk annesi ve 4 haftalık hamile eşi 28 yaşındaki Deniz Binen'i, kendisini aldattığı iddiasıyla 21 bıçak darbesi ile öldüren temizlik işçisi Selam Binen'in yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Selam Binen Siirt E tipi Kapalı Cezaevi'nden Segbis sistemiyle katılırken, taraf avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmada söz alan Savcı, bir önceki celse verdiği esas hakkındaki mütalaayı tekrar ettiğini belirterek, evin değişik yerlerine yerleştirilen kamera ve ses kayıt cihazlarının incelenmesinde, maktülün aldattığı yönündeki iddiaları doğrulayacak delil elde edilemediğini söyledi.

Duruşmada mağdur avukatları olarak konuşan İmren Bayhan, Halime Sanli, Semire Nergiz ve Kezban Yılmaz, sanığın üzerine atılı suçtan cezalandırılmasını talep ederek, "Savcılık mütalasında bulunan haksız tahrik indirimi uygulanmaması görüşüne katılıyoruz. Sanık hakkında tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme hükümlerinin de uygulanmasını istiyoruz" dediler.

KURAN'DAN ÖRNEK VERDİ

Duruşmaya Segbis sistemi ile katılan sanık Selam Binen ise olayı tasarlamadığını savunarak şöyle konuştu:

"Ben olayı tasarlamadım. Bıçağı bana ilk vuran eşimdir. Bu sebeple olaya tasarlama denilemez. Ben Kuran okuyan biriyim. Nur suresinde iffetli kadınlara iftira edilmesi yasaklanmıştır. Bunu bildiğim halde eşime iftira etmem mümkün değil. Vereceğiniz karar benim ve çocuğumun hayatını ilgilendirmektedir. Vereceğiniz kararda çocuğumdan ayrılacaksam yaşamamın da bir anlamı yoktur."

CEZASINDA İNDİRİM UYGULANMADI

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme daha sonra kararını açıkladı. Mahkeme, sanık Selam Binen'i, 'Gebe olduğu bilinen eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığın cezasında herhangi bir indirim de yapılmadığını açıkladı. Mahkeme, sanığın cezası tamamlanıncaya kadar çocuğu üzerinde bulunan velayet ve vesayet haklarından da yoksun bırakılmasına karar verdi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title