Haberler

Hamburg Kadın, Aile Ve Uyum Senatörü Schelee: Her İnsana İhtiyacımız Var

Hamburg Kadın Aile ve Uyum Senatörü Detlef Schelee, "Kentimizde yaşayan eğitimli, meslekli veya mesleksiz, nereden geldiği önemli olmayan her insan değerlidir." dedi

Hamburg'da Sınırsız Girişimciler Derneği (UOG) tarafından düzenlenen İş pazarında çeşitlilik faktörü başlıklı toplantıda konuşan Hamburg Kadın Aile ve Uyum Senatörü Detlef Schelee, Kentimizde yaşayan eğitimli, meslekli veya mesleksiz, nereden geldiği önemli olmayan her insan değerlidir. Ancak birlikte renkli ve güçlü oluruz dedi.

El Sanatları Odası'nda gerçekleşen etkinliğe UOG yöneticisi ve SPD Hamburg Eyalet Parlamento milletvekili Kazım Abacı, Kadın, Aile ve Uyum Senatör Detlef Schelee, El Sanatları Odası Başkan Vekili Henning Albert, Hamburg Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Abuzer Çeviker'in yanı sıra çok sayıda işveren, kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

GÖÇMEN KÖKENLİLERİN KATKILARI

Kazım Abacı, yıllardır göçmen kökenli başarılı girişimcilerin Alman ekonomisine yoğun katkıları olduğunun altını çizerek, Hamburg'da göçmen kökenli girişimcilerin sayıları her geçen gün çoğalmaktadır. Ama göçmen kökenliler kendi ülkelerinde aldıkları diplomaların ve öğrendikleri mesleklerin Almanya'da kabul edilmemesi hem kendilerin hem de Almanya için bir kayıptır. Bir an önce diplomalar kabul edilmelidir. Ancak eksik uzman personel sayısını böyle artırabiliriz şeklinde konuştu.

NEREYE GİDECEĞİMİZ ÖNEMLİ

Senatör Detlef Schelee ise, Göçmenlerin ülkemize çeşitlilik, zenginlik ve ekonomik güç kazandırdıkları bir gerçektir. Burada yaşayan her insana ihtiyacımız var. Özellikle gençlerin iyi eğitim alarak başarılı meslek sahibi olmalarına şans tanımalıyız. Sarrazin'in sözleri doğru değildir ve bunun. Kesinlikle bir insanın nereden geldiği önemli değil, önemli olan birlikte nereye gideceğimizin planını birlikte yapmamızdır. Diplomaların tanınması ve kamuda göçmen kökenlilerin çoğalması için çalışmalar devam ediyor dedi.

BAŞARILI GÖÇMENLERİ ÖRNEK GÖSTERDİLER

Henning Albert ise 2030 yılına kadar Almanya'da farklı mesleklerde uzman elemanlara ihtiyaç olacağına işaret ederek, Göçmenlere ihtiyacımız var. Öncelikle burada yaşayan göçmen kökenli gençlerimize şans tanıyıp uzman olmalarına eşit şans tanımalıyız. Bunun için iş ve meslek fuarları düzenliyoruz ve çok faydalı oluyor dedi.

Konuşmaların ardından Hamburg İnternasional adlı proje tanıtıldı. Başarılı göçmen girişimcilerin yer aldığı bir broşürün özellikle genç girişimcilere örnek olarak rehberlik etmesi hedeflendiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Politika Dünya Güncel Haberler

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kızı devlet korumasına alınan Deniz Akkaya: Ben yolladım, burnu sürtsün

Kızı devlet korumasına alınan Deniz Akkaya: Ben yolladım, burnu sürtsün

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title