Haberler

Hamburg-ayvalık Arasında Engelliler İçin Dayanışma Köprüsü Kuruluyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi ile Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan engelliler arasında dostluk ve dayanışmayı sağlamak amacıyla oluşturulması planlanan gönül köprüsünün ilk adımı atıldı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan engelliler arasında dostluk ve dayanışmayı sağlamak amacıyla oluşturulması planlanan gönül köprüsünün ilk adımı atıldı.

Bu kapsamda, yakın dostu olan Yeşilçam'ın ünlü yönetmeni Zafer Par'ı Ayvalık'taki evinde ziyaret eden Hamburg El Ele Engelliler Derneği Başkanı Ali Akdemir, ilçede bazı temaslarda bulundu.

Bu kapsamda; Zafer Par'ın aracılığı ve konukseverliğiyle Ayvalık'ta tiyatro sanatının üstadı Şeref Çetin ile Birlik Ortopedik Engelliler Derneği eski Genel Başkanı Gazeteci Suat Salgın ile samimi bir kahvaltıda bir araya gelen Ali Akdemir, ilçedeki engellilere yönelik sosyal ve kültürel alanlar işbirliği yapmak istediklerini vurguladı.

Hamburg El Ele Engelliler Derneği olarak bugüne kadar Türkiye'deki birçok engelliye akülü tekerlekli sandalye, tıbbi malzemeler ve ekonomik destekleri Türkiye Sakatlar Derneği aracılığıyla verdiklerini anlatan Akdemir, hedeflerinin yardım yelpazesini genişletmek olduğunu kaydetti.

Ayvalık'ta Birlik Ortopedik Engelliler Derneği'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Akdemir, gerek dernek aracılığıyla gerekse birebir olarak ilçede yaşayan engellilerle birlikte Türkiye-Almanya arasında önemli çalışmalar yapabileceklerini ifade etti.

Kahvaltıda Şeref Çetin'in zor ekonomik koşullarda tiyatro gibi önemli bir sanat dalını cadde, soka ve halk otobüslerinde sergileyerek tiyatro severlerin ayağına götürmeye çalışmasının özverili bir çaba olduğunu belirten Ali Akdemir, Şeref Çetin Tiyatrosu ile de Almanya-Hamburg-Ayvalık arasında sanatsal bir bağ kurulması için görüş alışverişinde bulunmayı ihmal etmedi.

Kahvaltılı toplantının ardından Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Songül Can ile bir araya gelen Hamburg El Ele Engelliler Derneği Başkanı Ali Akdemir, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Her iki derneğin engellileri arasında diyalog kurulmasının önemli bir etap olduğunu kaydeden Akdemir, BOED ile ilişkilerini karşılıklı sosyo-kültürel etkinliklerle geliştirebileceklerine de inandıklarını söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Akdemir Balıkesir Almanya Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title