Haberler

Halkalı Sirkeci Tren Hattı İnşaatında Son Durum Havadan Görüntülendi

İstanbul Ankara yüksek hızlı tren hattına entegre edilmesi için kapatılan, Halkalı Sirkeci arasında devam eden banliyö tren hattındaki çalışmalarında gelinen son durumu havadan görüntülendi.

İstanbul Ankara yüksek hızlı tren hattına entegre edilmesi için kapatılan, Halkalı Sirkeci arasında devam eden banliyö tren hattındaki çalışmalarında gelinen son durumu havadan görüntülendi.

Sirkeci-Halkalı ve Söğütlüçeşme- Gebze arasındaki banliyö hatları, İstanbul Ankara arası Yüksek hızlı tren projesine entegrasyon için yıllardır kapatılmıştı. Marmaray'ın yapılması ile Ankara'dan İstanbul Pendik'e kadar gelen tren yolu Marmaray entegrasyonu sayesinde Halkalıya kadar uzatılması hedefleniyor. Uzun süren inşaat süreci, projenin ilerlemesine büyük engel oldu. İstanbul Halkalı'dan Ankara'ya Yüksek Hızlı Tren ile ulaşım imkanı sağlayacak proje kapsamında kapatılan Halkalı Sirkeci arası hizmet veren banliyö tren hattında yürütülen son çalışmalar havadan görüntülendi.

İki il arasında hizmet veren yüksek hızlı trene entegre edilecek olan Halkalı Sirkeci banliyö tren hattı için çalışmalar hızla sürdürülüyor. Havadan çekilen görüntülerde Marmaray'dan sonra devam edecek olan yolun güzergahı net bir şekilde belli olduğu görülüyor. Ayrıca proje kapsamındaki tren yolu güzergahında çalışmaların hızla devam etiği görüntülere yansıdı. Tren yolu üzerinde gerçekleştirilen çalışmalarda gelinen son durum havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi. Kimi vatandaşlar projenin çok uzun sürdüğü ve geciktiğini belirtirken kimileri de projenin bitmesini dört gözle beklediklerini ifade ettiler.

Çevrede oturan vatandaşlar inşaatın birkaç ay öncesine kadar durma noktasına geldiğini birkaç ay içinde ise gözle görülür bir şekilde inşaat sürecinde ilerleme olduğunu ifade etti. 2018 yılında banliyö tren hattının açılmasını bekleyen vatandaşlar bir an önce projenin faaliyete geçmesini istiyor. Kimi vatandaşlar çevre esnafının mağdur olduğunu dile getirirken kimileri de yapıldıktan sona büyük bir ulaşım imkanı olacağını belirtti.

(Ahmet Faruk Sarıkoç - Oğuzcan Yazar - Caner Sönmez/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marmaray İstanbul Halkalı Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title