Haberler

Halk Oylamasına Doğru

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde yaşananlara değinerek, "Bugün üzülmüş olabiliriz ama 16 Nisan'da siz üzüleceksiniz.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde yaşananlara değinerek, "Bugün üzülmüş olabiliriz ama 16 Nisan'da siz üzüleceksiniz. Kandili de inşallah başınıza 16 Nisan'dan sonra geçireceğiz. Ondan da hiç tereddütünüz olmasın." dedi.

Açılış ve temel atma programı için Finike'de bulunan Türel, MHP Finike İlçe Başkanı Ali Arıcı'yı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Türel, Arıcı ve ekibine kolaylıklar diledi.

Halk oylamasının bir siyasi tercih değil, memleket meselesi olduğunu kaydeden Başkan Türel, "Özellikle bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin de bu ülkenin geleceği için, bekası için ortaya koymuş olduğu tavır, siyasi tartışmaların dışında gerçekten bu memleketi seven, bu memleket için çalışan milliyetçi bir anlayışın tezahürü. Dolayısıyla şahsınızda Sayın Genel Başkana ben de teşekkürlerimi iletiyorum." diye konuştu.

Anayasa değişikliğine ilişkin 18 maddeyi anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Türel, maddeleri okuyan bir vatandaşın 'evet' dışında bir tercihte bulunmasının çok da kolay olmadığını söyledi.

Ülkesini seven herkesin maddeleri okuması halinde halk oylamasında "evet" diyeceğini düşündüğünü dile getiren Türel, "'Hayır'ı anlatamayanlar bu sefer farklı yöntemlerle, yalan yanlış bilgilerle, iftiralarla siyasallaştırarak bu hususu sulandırmak istiyorlar." dedi.

Avrupa Konseyi'ndeki konuşmasının PKK sempatizanlarınca engellenmeye çalışıldığını anlatan Türel, şöyle konuştu:

"Mustafa Yıldızdoğan, konser için Avrupa'ya gitmeye çalışıyor. Ona dahi konser salonu vermiyorlar 'evet' propagandası yapacak diye. Yani Avrupa, böylesine 'evet' karşıtı bir tutum içerisinde. Bakanlarımızı dahi ülkelerine sokmamaya çalışıyorken maalesef evvelsi gün, konseyde de gördüm ki PKK sempatizanları Strasburg'da, Avrupa'nın göbeğinde, hem de konseyin genel kurul salonunda cirit atıyorlar."

Avrupa Konseyi'nde Avrupa ülkelerinin önemli bir bölümünün Türkiye aleyhtarlığına dayalı, ön yargılı bir tutum sergilediğini kaydeden Türel, adeta teröristlerin "değirmenine su taşındığını" söyledi.

Bazı belediyelerin terör örgütlerini destekleyen tavırlarını görmezden gelerek suçsuz olduğunu iddia eden konuşmalar yapıldığını anlatan Türel, önergelerinin reddedilmesinin ardından kongre salonunda kendisine laf atanların yanına gelerek, "Bugün 'hayır' çıktı 16'sında da 'hayır' çıkacak. Bugün üzüldünüz, 16'sında daha çok üzeceğiz sizi" dediklerini aktardı.

Türel, kendisinin de bu sözlere, "Bugün üzülmüş olabiliriz ama 16 Nisan'da siz üzüleceksiniz. Kandili de inşallah başınıza 16 Nisan'dan sonra geçireceğiz. Ondan da hiç tereddüdünüz olmasın." dediğini kaydetti.

"Almanya'nın, Hollanda'nın, İsviçre'nin, birçok ülkenin 'hayır' kampanyaları yaptığı bir süreçte, bunu neden yaptıklarını düşünmek dahi milletimizin hangi kararı vereceğine en güzel işarettir" diyen Türel, Türk milletinin onlara hak ettiği dersi "güzel bir Osmanlı şamarıyla" 16 Nisan'da sandıkta vereceğini söyledi.

Ali Arıcı da Türel'e ziyareti için teşekkür etti ve çalışmalarında başarı diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Menderes Türel Ali Arıcı Antalya Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title