Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, "Hayır" cephesinde toplananların gün geçtikçe paniklediğini belirtti.

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, "Hayır" cephesinde toplananların gün geçtikçe paniklediğini belirtti.

AK Parti il başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Çelik'in referandum çalışmaları kapsamında Alanya'nın Burçaklar, Güney, Yenice, Gözübüyük ve Soğukpınar Mahallelerini ziyaret ettiği bildirildi.

Vatandaşlarla sohbet eden Çelik, sorunlar ve devam eden hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Halk oylamasına sayılı günler kaldığına işaret eden Çelik, "HDP ve terör örgütleri hep birlikte direniyor çünkü mevzi kaybedeceklerini çok iyi biliyorlar. Eli kanlı terör örgütü PKK ile arasına mesafe koymayan HDP yeni sistemde kendisine yer bulamayacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'ye özgü bir sistemdir. Bundan sonra ülkemiz daha da güçlenecek." ifadelerini kullandı.

Yargı tek olacak

Yargının hem tarafsız hem de bağımsız olmasını bir hukukçu olarak değerlendiren Çelik, yargıda birliğin sağlanmasının önemine değindi. Çelik, "Anayasa değişikliğiyle birlikte disiplin mahkemeleri dışında askeri mahkemeler kurulamayacak. Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve askeri mahkemeler kalkacak. Benzer suçu işleyenler aynı hukuka ve eşit usullere göre yargılanacak. Artık yıllarca vesayete hizmet eden askeri yargı devri kapanıyor. Yargıda birlik geliyor, asker-sivil ayrımına son veriliyor.

Yargı şeffaflaşacak

Diyorlar ki, hakimler, savcılar, mübaşirler, gardiyanlar Cumhurbaşkanı tarafından atanacak. Yalanları, iftiraları hiç bitmiyor. Hakimler ve Savcılar Kurulununun 4 üyesini Cumhurbaşkanı atayacak, şu anda da atıyor. Yeni sistemde 7 üyeyi 5'te 3 çoğunlukla Meclis belirleyecek. Yani Meclis'te zorunlu olarak uzlaşma sağlanacak.

HSYK üye seçiminin kapalı sistem olması yargıya FETÖ gibi illegal örgütlerin sızmasına zemin hazırlıyor. Yeni dönemde yargının vesayetçi ve darbeci odakların eline geçmesini önlemeye yönelik adım atılıyor. Artık daha şeffaf bir yapıya kavuşan yargı milletin denetiminde olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Sena Nur Çelik AK Parti Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title