Haberler

Halk Oylamasına Doğru

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Hizmet yapanı alnından öperim, hizmetler başımla beraber, gerçekten içtenlikle teşekkür ediyorum.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Hizmet yapanı alnından öperim, hizmetler başımla beraber, gerçekten içtenlikle teşekkür ediyorum. Duble yollara da teşekkür ederim, köprülere de teşekkür ederim Çanakkale'deki köprünün temeli atıldı. İnşallah en kısa zaman da tamamlanır onun içinde teşekkür ederim, kutlarım. Ama sen köprü yapıyorsun, yol yapıyorsun diye, 80 milyonun egemenliğini sana vermem." dedi.

Baykal, halk oylaması çalışmaları kapsamında, Bartın'da bir salonda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir yol ayrımında olduğunu, belki de tarihi bir kırılma yaşayacağını söyledi.

Türkiye'nin şehitlerin kanıyla kurulduğunu belirten Baykal, "Arkamızda 100 yıllık bir cumhuriyet var. Dünyanın yedi düveline karşı, en güçlü ülkelere karşı, bir haysiyet ve şeref mücadelesi vererek kazanılmış bir cumhuriyet var. Şimdi, acaba bu cumhuriyet tehlikeye mi giriyor? Gün, bugündür. Türkiye'yi biz sokakta bulmadık. Türkiye'ye sahip çıkma zamanıdır. Şu an belki de ülkeye sahip çıkmanın en son aşamasındayız. Alacağınız kararın telafisi yoktur. Yapılacak yanlışın, telafisi de yoktur. 16 Nisan Türkiye'de kader günüdür." diye konuştu.

Türkiye'nin kaderini bir tek kişiye emanet edemeyeceklerini, herkesin gelip geçici olduğunu ifade eden Baykal, "Bu getirilen anayasa nedir?' diye sorarsanız; sayın Cumhurbaşkanım çok rahatsız oluyor, kızıyor, böyle denmesine. Ben, onu hiçbir şekilde kızdırmak için, bunları söylemiyorum. Bu anayasa, tek adam anayasasıdır." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, 16 Nisan'daki halk oylaması sonucundan 'evet' çıkması halinde, süper ligden amatör lige düşeceğini öne süren Baykal, şunları kaydetti:

"Biz bu anayasayı çıkarırsak, küme düşeriz. Şu an dünya süper ligindeyiz; eğer bu anayasa çıkarsa, dünya süper liginden, bölgesel lige düşeriz. Küme düşersek ne olur? Ekonomi çığırından çıkar, demokrasi, hukuk, insan hakları kaybolmaya başlar, rejim otoriterleşir. Türkiye 80 milyon, 600 yıl bir imparatorluğu ayakta tuttu bu millet. Daha sonra cumhuriyeti kurdu, 100 yıldır o cumhuriyeti ayakta tutuyoruz. Hizmet yapanı alnından öperim. Hizmetler başımla beraber, gerçekten, içtenlikle teşekkür ediyorum. Duble yollara da teşekkür ederim, köprülere de teşekkür ederim. Çanakkale'deki köprünün temeli atıldı. İnşallah en kısa zaman da tamamlanır. Onun için de teşekkür ederim, kutlarım. Ama sen köprü yapıyorsun, yol yapıyorsun diye 80 milyonun egemenliğini sana vermem."

Kaynak: AA / Politika

Deniz Baykal Çanakkale Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

title