Haberler

Halk Oylamasına Doğru

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, "16 Nisan'da millet, istikrar, istiklal ve istikbal için 'evet' diyerek yeni bir sistemin inşacısı olacaktır.

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, "16 Nisan'da millet, istikrar, istiklal ve istikbal için 'evet' diyerek yeni bir sistemin inşacısı olacaktır." dedi.

Yıldırım, sendika binasında Memur Sen'e bağlı sendika kollarının temsilcileriyle yaptığı basın açıklamasında, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, referandumun çift başlı yönetimin, kaosların, vesayetlerin ortadan kaldırılması için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

102 yıl önce sahip oldukları askeri ve teknolojik güce güvenerek Çanakkale'ye gelenlerin, milletin iman gücü karşısında asla unutamayacakları bir yenilgi aldığını hatırlatan Yıldırım, "Ancak yenilgiden ders çıkarmamış olacaklar ki 101 yıl sonra taşeronları ile alçak uçuşlarla, tank ve tüfeklerle yeniden geldiler. Yine unutmuşlardı, bu aziz milletin hangi şart altında olursa olsun esaret ve dayatmaya boyun eğmeyeceğini akıllarına getirmemişlerdi. Millet, unuttukları zaferi 15 Temmuz'da emperyalizme, siyonizme ve taşeronlarına yeniden hatırlattı, asla unutamayacakları tarihi bir ders verdi." diye konuştu.

"16 Nisan halk oylamasının, yalnızca siyasetin meselesi değil, hepimizin meselesidir." diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da sadece siyasetin meselesi deyip evde otursaydık, bütün teşkilatımızı sokağa davet etmeseydik, ezanları susturan darbelerden, darbeleri püskürten selalara deyip, bütün gece boyunca sela okunması için çaba göstermeseydik şu an bu salonda oturabilir miydik? Genel merkezimizin öncülüğünde 'Memur-Sen'e Davet, Tercihimiz Evet' programları yaptık. Bu memleketin refahı için geleceği için ter döken büyük bir teşkilat olarak bir köşeye çekilip sessizce tüm bu olanları izleyemeyiz. Memur-Sen camiası olarak biz 15 Temmuz'dan sonra bir ay boyunca demokrasi nöbetlerinde meydanlarda olduk. Bu nöbetimiz 16 Nisan'a kadar sürecek. 16 Nisan'da millet, istikrar, istiklal ve istikbal için 'evet' diyerek, yeni bir sistemin inşacısı olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Memur Sen Çanakkale Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title