Haberler

Halk Eğitimden İzmir'de 69 Bin 574 Kişi Meslek Sahibi Oldu

Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi'nin de katıldığı Valilik Mavi Salon'daki İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu'nun çalışmaları masaya yatırıldı.2013 yılı için, 7 bin 848 kurs programından 69 bin 574 kursiyer belge sahibi...

Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi'nin de katıldığı Valilik Mavi Salon'daki İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu'nun çalışmaları masaya yatırıldı. 2013 yılı için, 7 bin 848 kurs programından 69 bin 574 kursiyer belge sahibi yapıldı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, "İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu'nun toplantısı gerçekleştirildi. İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan'ın başkanlık yaptığı toplantıya Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkan Vekili Ali Musa Bina ile Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nazan Özpınar da katıldı. İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu'nun çalışmaları kapsamında genel toplamda 7 bin 848 kurs açılırken 69 bin 574 kursiyer de belge sahibi oldu.

Hayat boyu öğrenmeyi "Kişisel, toplumsal, sosyal ve istihdam ile ilişkili bir yaklaşımla bireyin; bilgi, beceri, ilgi ve yeterliliklerini geliştirmek amacıyla hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliği" olarak tanımlayan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Akpınar, yaptığı sunumda, Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu'nun amaçlarının "İldeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme alanında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği artırmak" olduğunu söyledi.

TOPLAMDA 7 BİN 848 KURS PROGRAMI AÇILDI

Bir önceki toplantıda alınan kararların ve bu eksende yapılan çalışmaların değerlendirildiği "İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu" toplantısında, genel toplamda 7 bin 848 kurs açıldı. Katılan kursiyer sayısı 137 bin 770 kişi iken belge alan kursiyer sayısı ise 69 bin 574 kişi oldu.

Toplantıya resmi-özel kurum ve kuruluşlar, dernekler ile STK'lar katıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title