Haberler

Halk Eğitim Merkezi 2187 Kişiye Işık Oldu

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nı Pazartesi günü düzenlenen merkez sergisiyle kapatan Yatağan Halk Eğitim Merkezi'nin, bu yıl açılan 111 kursta toplam 2187 kursiyere eğitim verdiği öğrenildi.

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nı Pazartesi günü düzenlenen merkez sergisiyle kapatan Yatağan Halk Eğitim Merkezi'nin, bu yıl açılan 111 kursta toplam 2187 kursiyere eğitim verdiği öğrenildi.

Yatağan Halk Eğitim Merkezi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nı Pazartesi günü merkez binada düzenlenen sergiyle kapattı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yılsonu sergisine, Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık'ın yanı sıra daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin açılışında kursiyerler adına konuşan Emekli Öğretmen Suna Arslan, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursların her kesimden insana hitap ettiğini belirtirken, Yatağan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Çırpan'ın verdiği istatistikler dikkat çekti.

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nda toplan 2187 kişiye eğitim verdiklerini belirten Ramazan Çırpan; "Bugün buraya 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Sonu Sergi ve Belge Dağıtım Töreni için toplanmış bulunmaktayız.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce ilçemiz merkezi ile beldelerinde açılan kurslarımızdan kısaca bahsetmek gerekirse; 111 adet kurs açılmış olup, kurslarımıza 1000 kadın, 1187 erkek olmak üzere toplam 2187 kursiyer katılmıştır ve 1431 kursiyer belge almaya hak kazanmıştır.

Açmış olduğumuz kursları; Aile Eğitimi, Aşçılık, Ahşap Boyama, Çeyiz Hazırlama, Tiyatro, Okuma Yazma, Halk Oyunları, Satranç, Yabancı Dil, Nakış, Giyim, Bilgisayar, Sınavlara Hazırlık, Halıcılık, İlkyardım, İş Güvenliği, Orman Emvali Üretim İşçiliği, Osmanlıca, Ebru, Uzak Doğu Sporları, Zeytin Yetiştiriciliği şeklinde sıralayabiliriz.

Bunun yanında her zaman ihtiyaç duyulan ve talep edilen kursları açmaya da gayret ediyoruz.

Müdürlüğümüz sadece kadınlarımıza değil, her düzeyden insanımızın bilinçlenmesi, bilgilendirilmesi, beceri kazandırılması amacıyla saydığımız faaliyetleri yapmaktadır. Bunun yanında Hayat Boyu Öğrenme yetişkin eğitiminde her türlü eğitim faaliyet alanımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı sonu sergimizin başta kurslarımıza katılan kursiyerlerimize ve yöremize hayırlı olmasını diliyoruz. Kursiyerlerimize, onlara ders veren eğitimcilere, Halk Eğitimi Aile Birliği Başkanı ve yönetim kuruluna, işbirliği yaptığımız Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, bize her zaman yardımcı olan Belediye Başkanımıza ve bizlere destek vererek çalışmalarımızı halkın yararına yönlendiren ve faaliyetlerimizin çeşitlenerek artmasında katkısı olan sayın Kaymakamımız Dr. Hasan Tanrıseven'e teşekkür eder, saygılarımı arz ederim" ifadelerini kullanırken, açılış sırasında kısa bir konuşma yapan Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ise; "Halk Eğitim Merkezimiz YEAŞ sergisinin ardından merkez sergisini bugün düzenliyor. Çok önemli bir fonksiyonu yerine getiren Yatağan Halk Eğitim Merkezimiz kurs çeşitliğini de artırarak her kesimden vatandaşımıza hizmet verme yolunda büyük adımlar atıyor. Kursların açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz ve kurslara katılarak kendilerini geliştiren kursiyerlerimizi tebrik ediyoruz" dedi.

Tiyatro Gurubu Alkış Aldı

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli etkinliklerle renklendirilen sergi sırasında Yatağan Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. Halk Eğitim Merkezi'nin faaliyetlerini konu alan tiyatro oyununda görev alan öğrencilerin Yatağan Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Tiyatro kursunda eğitim gördükleri öğrenirken, tiyatro oyununun ardından sergilenen halk oyunları gösterisi de büyük alkış aldı.

Her Kesimden İnsana Hitap Ediyor

İçlerinde Yatağan Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, TEK Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Ali Şerefli, Kıbrıs İlkokulu Müdürü Sabire Selma Bilgitekin gibi isimlerin de yer aldığı Halk Oyunları Kursu kursiyerleri tarafından sergilenen halk oyunları gösterileri, Yatağan Halk Eğitim Merkezi'nin her kesimden insana hitap ettiğini bir kez daha göstermiş oldu.

Gösterilerin ardından kursiyerlerin belgeleri Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ve Yatağan Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Baykal tarafından dağıtılırken, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergiye gösterilen yoğun ilgi dikkat çekti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Haşmet Işık Suna Arslan Yatağan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title