Haberler

Halis Toprak'tan TMSF'ye: "Toprak İzolasyonu Üçte Biri Fiyatına Satma"

İşadamı Halis Toprak, TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'e Yazdığı Mektupta, Daha Önce 41 Milyon Euro Yazılı Teklif Verilen Toprak İzolasyon Fabrikasını, Bir Alman Firmasına Üçte Bir Fiyatına 19 Milyon Dolara Satmamasını İstedi.

İşadamı Halis Toprak, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF)dün ihalesini gerçekleştirdiği ve muhammen bedelin altında tek teklifin geldiği Toprak İzolasyon Fabrikası'nın satışının onaylanmamasını istedi. TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'e bir mektup gönderen Halis Toprak, TMSF tarafından 22 Haziran'da yapılan ihalede Toprak İzolasyon Fabrikası'nın muhammen bedelinin 34 milyon 600 bin dolar olarak belirlendiğini vurgulayarak, dün gerçekleştirilen ihalede neredeyse ilk belirlenen muhammen bedelin neredeyse yarısına tekabül edilen 19 milyon dolara satılmasının söz konusu olamayacağını ifade etti.

Halis Toprak tarafından yapılan açıklamada, dün TMSF tarafından ihalesi yapılan Toprak İzolasyon fabrikasının satışıyla ilgili TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'e bugün bir mektup gönderdiği bildirildi. Açıklamaya göre Toprak'ın mektubunda, 20 Eylül'de (dün) TMSF tarafından ihalesi yapılan Toprak İzolasyon fabrikasına tek teklifi 19 milyon dolarlık bedelle Alman Knauf Insulation şirketi verdiği vurgulanarak, 2008 yılında Toprak İzolasyon fabrikasına İspanyol Uralita şirketinin 41 milyon Euro yazılı teklif sunduğu kaydedildi. Uralita ile Toprak Grubu arasındaki satış görüşmelerini Standard Ünlü Menkul Değerler şirketinin gerçekleştirdiğinin kaleme alındığı mektupta, Toprak Grubu'nun teklifi kabul etmediğinin altı çizildi. Bu durumda TMSF İzolasyon fabrikasını Uralita'nın 41 milyon Euro'luk teklifinin üçte birine 19 milyon dolara sattığına işaret edilen mektupta, "Bu ülkenin varlığını bu kadar ucuz fiyata nasıl Almanlara verilebilir? TMSF tarafından bize göre çok düşük olsada 22 Haziran 2010 tarihindeki ilk satış ihalesinde 34 milyon 600 bin dolar muhammen bedel belirlenip satışa çıkartılan Toprak İzolasyon fabrikasının ilk belirlenen muhammen bedelinin neredeyse yarısına tekabül eden 19 milyon dolara satışının onaylanacağını aklımızdan bile geçirmiyoruz, Ancak ihalenin onaylanması halinde Danıştay'a satışın iptali için dava açacağımıza ve sorumlular hakkında her türlü cezai dava açma hakkımızı saklı tutacağımızı ifade etmek isteriz" denildi.

-DEMİREL GRUBU'NA AİT VARLIKLAR YARGI SÜRECİNDE SATILMAMIŞTI-

Toprak mektubunda, TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'ün her fırsatta herkese eşit davrandığını iddia ettiğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Oysa ki Demirel Grubu'na ait varlıkları TMSF yargı süreci devam ederken satmamıştı. Ancak Toprak Grubu'nun varlıkları yangından mal kaçırırcasına peş peşe ihaleye atılmaktadır. Toprak Grubu'nun TMSF'ye 132 milyon dolar borcu olduğuna dair TMSF kararı aleyhine Halis Toprak'ın yaptığı itiraz Danıştay Genel Kurul'u tarafından kabul edilmiş, itirazın incelenmesi için dosyamız bilirkişilere havale edilmiştir ve bilirkişi incelemesinin ardından çok kısa süre içerisinde Danıştay kararının açıklanacağını bekliyoruz. Bu kararın Toprak Grubu lehine olmasından büyük endişe duyan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül her türlü yolu mübah sayıp taşınmazlarımızı haraç mezat satabilir. Ancak yüce Türk yargısının kendisine izin vermeyeceğine inancımız tamdır. Toprak Grubu'nun TMSF'ye yaptığı 480 milyon dolarlık ödemeyle TMSF'ye olan borcunu fazlasıyla ödediğinin yüce Türk yargısı tarafından tespit edileceğine ve tüm Toprak Grubu taşınmazlarıyla birlikte Toprak Grubu şirketlerinin Toprak ailesine iade edileceğine inancımız tamdır."(ANKA)

(HGS/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title