Haberler

Halfeti'de 'Gaziler Günü' Kutlamaları Düzenlendi

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde Atatürk'e 'Mareşallik' ve 'Gazilik' unvanlarının verilişinin 92.yıldönümü ile 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde Atatürk'e 'Mareşallik' ve 'Gazilik' unvanlarının verilişinin 92. yıldönümü ile 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma Ast Subay Gökhan SAKAR tarafından yapıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından program Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda devam etti. Kaymakam Mehmet Keklik, günün anlam ve önemine ilişkin şunları söyledi:

"Ülkemizin bugünkü güçlü konumuna ulaşması için geçirdiği tarihsel süreç hiç de kolay olmamıştır. Bu süreci çoğu zaman kan ve canla ödedik. Bu duygularla bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan kahraman gazi arkadaşlarımıza bundan sonraki hayatlarında sağlık ve esenlikler diliyorum."

Kaymakam Keklik, makamında Yukarı Göklüde Beldesinde yaşayan Gazi babası Abdullah Laçin'i konuk etti. Uzun süren sohbetin ardından açıklama yapan Kaymakam Mehmet Keklik, "Devlet erkanı olarak bizler her zaman sizlerin emrinizdeyiz. Bizlere düşen görev olduğunda, her türlü maddi ve manevi desteği vermeye hazırız. Bizler şuan buradaysak şehitlerimiz ve gazilerimizin göstermiş oldukları fedakarlık ve kahramanlık sayesindedir, Allah sizleri başımızdan eksik etmesin" ifadelerini kullandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Şanlıurfa Halfeti Eylül Yerel Haberler

title