Haberler

Halfeti Bölgenin Turizm Merkezi Oluyor

Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, Gaziantep Ve Şanlıurfa Arasında Bulunan Halfeti'nin Bölgenin Turizm Merkezi Olmaya Aday İlçe Olduğunu Vurguladı.

Gelen turistlerin konaklaması için ilçe kaymakamlığı ile birlikte büyük gayret sarfettiklerini dile getiren Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, Rumkale turu yapan teknelerin iyileştirileceğini söyledi.

Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, yaptığı açıklamada, "İlçemiz birecik suları altında kaldı. Bulunduğumuz yer yeni yerleşim birimi. Tabi su altında kalmasıyla birlikte çok kısa sürede enazından halfetili olupta dışarda yaşayan insanlar kendi kültürünü bütün değerlerini kaybettiği bir ilçeyi görmeye geldiler. İlçemizde inanç turizm olarak Rumkale var. Doğa turizmi henüz işletilmemiş. Kültür turizmi olarak değerlerimiz var. Vatandaşın ilgisini çekti. Biz bu potansiyeli tesbit ettik. Bunun tanıtımı için broşürler hazırladık, tanıtımlar yaptık. İlçemizde çok ciddi turizm potonsiyeli yakaladık. Kısa sürede Güneydoğu'da turizminin başkenti olmaya aday bir ilçeyiz. Güneydoğu'ya gelen tüm kültür turlarının tamımı ilçemizi ziyaret etmektedir. Trizmde altyapı çok önemli. Bununla ilgili bakanlık nezdinde girişimlerimiz ve projelerimiz var. Tabi bunlar ileride kabul edilirse insanların saga sola gitmesine gerek yoktur. Tabi projelerin içerisinde plajla ilgilide düşüncelerimiz var. İnsanların gidip başka bölgelerde denize girmesine gerek yoktur. İlçe kaymakamlığı ile birlikte yürüttüğümüz proje var. 70-80 aynı anda ilçemizde kalabilecekler ve denize suya girebilecekler" dedi.

KONAKLAMA SORUNU ÇÖZÜLECEK

Belediye Başkanı Özdemir, "En önemli sıkıntılarımızdan birisi insanlar ilçemize gelip bir kaç gün kalmak istiyorlar. Malesef bu konuda konaklama yerlerimiz yok. Kaymakamlığın belediyeninmisafirhanesi var ama yetersiz ve çok fazla kişiye cevap vermiyor. Bunun için Kültür Bakanlığı tarafından tescillenmiş tarihi evlerimiz var. Kaymakamlık, Belediye olarak vatandaşı buna alıştırabilirsek ev pansiyonculuğu oluşturmak istiyoruz. Bunu başarırsak vatandaşlar burada bir kaç gün kalabilirler. Kalmaları ile birlikte ilçe halkına ekonomik katkı mutlaka sağlayacaktır" dedi.

İMAR PLANI ONAYLANDI

Özdemir, "Koruma amaçlı imar planımız onaylandı. Biz herşeyi yerel yönetim yapan mantığından vazgeçirmek. Bizim buradaki asıl amacımız bunu birazda insanlarımızın halkın yapabilmesi. Biz sadece öncülük yapmak istiyoruz. Kafamızdaki düşünce bu. Bunu sürekli vatandaşlarla toplantılar yaparak gerçekleştirmek istiyoruz. Vatandaşlar bunu yapmazsa biz örnek olsun diye bir iki evi pansiyon yaparak teşvik etmek istiyoruz. Bu ponsiyonların para kazandığını vatandaşımız görürse kendileride yapabilir" dedi.

TEKNE TURLARI

Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, "Günlük olarak her 10 dakikada tekne turumuz var. Tekne turuyla gelen misafirlerimiz tarihi ve kültürü görme imkanı buluyor. Teknelerimize daha iyi standartlar getirmeyi, iyi bir iskele yapmayı düşünüyoruz. Vali beyin desteğiyle ilçemizde su sporlarını yaptık. Bundan sonra Dünya yarışlarını ilçede yapmayı düşünüyorum. Bunun içinde su sporları için gelecek insanların kamp yerlerini hazırlıyoruz. Bu bölgede turizmin başkanti olma yolunda büyük mesafe kaydettik" dedi.

ULAŞIM SORUNU

Özdemir, "Rumkale Gaziantep'e 90, Şanlıurfa'ya 110 kilometre. Ulaşım açısından çokta sıkıntı yok. 35 kilometrelik yol var, bu yolun iyileştirilmesi gerekir. Sayın Başbakanın GAP Eylem Planı ile ilgili bir açıklaması oldu. Halfetide eko turizmi geliştirmeyle ilgili proğram bunun içerisinde var. Tabi bunlar hayata geçince bölgemizde tarih var, kültür var, doğa var, su var. Bunun olduğu yere herkes gelir. Bu projelerin gerçekleşmesi için Kültür bakanlığı başta olmak üzere, valilik, bizler, vatandaşlar herkesin elini taşın altına koyması gerek" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title