Haberler

IŞİD Militanı Olduğu İddia Edilen Şüpheli Hakkari'yi Karıştırdı

Güncelleme:

Kentte dolaşan sakallı bir kişinin IŞİD militanı olduğu iddia edilmesi gerginliğe neden oldu. Caddede toplanan bir grup ise IŞİD aleyhine slogan atıp, bir süre yürüyüş yaptı.

Hakkari'de son günlerde IŞİD Hakkari'de duyumları vatandaşı canından bezdirdi.
Edinilen bilgiye göre Hakkari çevre yolu rektörlük civarında bazı gençler yeni tıraş olmuş ve sırtında çanta olan bir şahıstan şüphelenerek kovalamaya başladı. Şahıs kaçarak buradaki güvenlik güçlerine sığındı.

HALK İFTARDAN SONRA DIŞARI ÇIKAMIYOR

Daha sonra toplanan yaklaşık 250 kişilik grup sloganlar atarak hastane önüne doğru yürüyüşe geçti. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Duyarlı bazı gençler zırhlı araçların önüne geçerek olayların çıkmasını önlediler. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Çarşı merkezindeki belediye önüne kadar yürüyüşe geçen kalabalık burada oturma eylemi yaptı. Burada basın mensuplarına açılamada bulunan İzzettin Karakurt isimli görgü tanığı, "Yaklaşık iki gündür şüphelendikleri kişiler yüzünden Hakkarililer iftardan sonra dışarı çıkamıyor." dedi.

"POLİS ŞAHSI ELİMİZDEN ALDI"

Karakurt, "Daha önce çarşı merkezi iftardan sonra vatandaşlarla dolup taşıyordu. Dün ve bugün yabancı bir şahıs gördük yine biz bu şüpheli kişi ile konuşmaya gittik. Polisler zırhlı araçlarla bizi ablukaya alarak şüpheli şahsı elimizden alıp emniyete götürdüler. Daha sonra biz bir haber alamadık. Hakkari halkı bu yüzden tedirgin oluyor ve dışarı çıkamıyor. Bu akşam yine çevre yolunda şüpheli bir şahıs gördük. Polis şahsı elimizden aldı. Bizler de çarşı merkezine doğru yürüyüşe geçtik. Şahıs Batman doğumludur. Gaziantep ilinde ikamet ediyor. Şahsın sırtında şüpheli bir çanta vardı ve esmer idi. Sakal kesimi yeni olduğu için kendisinden şüphelendik." dedi.

EMNİYET YALANLADI

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise IŞİD söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, son günlerde Hakkari'de böyle bir asılsız yaygaranın dolaştığını ve halkın huzurunun bozulduğunu söylediler.

Yetkililer, "İstediği kişi istediği ilde gezmekten hürdür. Şüpheli diye herkes IŞİD'li değil. Varsa bizim işimiz gereğini yapacağız. Ancak son günlerde birileri kendi kafasına göre şüpheli gördükleri kişiyi kovalıyor sonrada IŞİD'liye benzettik diyorlar. Daha önce de Sivas doğumlu aklı dengesi bozuk bir şahıs Hakkari'ye gelmiş IŞİD'li diye tartaklamışlar. Polis her zaman görevinin başındadır şüphelendikleri birileri varsa bize bildirsinler biz de görevimizi yapalım. Kimseyi bu huzur ortamını bozmaya hakkı yoktur." dediler.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karakurt Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (56)

27mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kökenim kürt. Orjinal kürdüm. Ama Türkoğlu türküm. Türk bu ülkede yaşayan müslümanlara verilen isim. Onları birleştiren ana unsurdur. Ulus devletiyiz biz. Kardeşim.Lanet olsun bizi ayrıştırana.kahrolsun katil pkk.

73
37
yanıtYanıtla
mete003mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Odun kafalılar bunlar. Işid görseler mağara ararlar saklanacak...

43
21
yanıtYanıtla
canMobil-ANDROID:

deaşi bir tek Kürtler dize getirdi. bi bakin kim savasabiliyr deaşla

36
26
yanıtYanıtla
OguzmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

pişlik teröristler hep bahane arıyorlar sorun çıkarmak için, her sakallıyı babaları sanıyorlar haaaapuhaaa

39
21
yanıtYanıtla
zafermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Dogunun her iline 1tane isid militanii koyacan bidaha pkk lilar disari cikmasin eyyyy pkk yandaslari habukadar yureklemi erkeklik yapiyodunuz

38
22
yanıtYanıtla
dede KorkutmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sen koskoca devlete kafa tut bir tane sakallıdan kork...evden çıkma...

45
14
yanıtYanıtla
HakkariyemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Devlet amerikan bayraklı etek dağıtsın

47
12
yanıtYanıtla
Türk İslam davasimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu kekolar sakallı bi adamdan korkacak kadar ödlek tavuk, eeyyy kurdular o kadar söyledik inandiramadik, kanatları altında insanligimizdan ve hoş görümüzden yararlanarak papağan gibi konusuyorsunuz, tavuk oldugunuz bir kez daha ortaya cikti tavuk kurtler..

39
19
yanıtYanıtla
...mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Anca polis araclarina tas molotof atmayi bilirsinz o kadar yüreğiniz var iste korkudan altlarina pisliyolar

34
16
yanıtYanıtla
KarahakanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bunlarda her gördüğü sakallıya işid diyorlar Allah akıl fikir versin...

34
11
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title