Haberler

Hakkari'ye İŞGEM Kurulacak

Güncelleme:

Hakkari'de ekonomiyi canlandırmak ve işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla İş Geliştirme Merkezi kurulacak.

Hakkari'de ekonomiyi canlandırmak ve işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) kurulacak.

İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir, merkezde mobilya, tekstil, matbaa, reklamcılık, el sanatları, gıda ve ambalaj gibi işletmelerin bulunacağını söyledi.

Merkezin işsizliğin önüne geçmenin yanı sıra komşu ülkeler İran ve Irak'a ürünlerin ihraç edilerek ilin gelişimine katkıda bulunulacağını belirten Özdemir, şöyle konuştu:

"Kentte fabrika, sanayi bölgesi ve buna benzer herhangi bir istihdam alanı olmadığı için İl Özel İdaresi'ne ait 8 bin 500 metrekare alanı, Hakkari Üniversitesi koordinatörlüğünde Valilik, Belediye, İş-Kur, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile ortaklaşa yapacağımız merkez olarak kullanacağız. Merkez işini kurmak isteyen girişimcilere iş yeri imkanı sunacak. Merkezde finansman ihtiyacının temini için girişimcilere yol gösterilecek. Ofis, eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunulacak. Ayrıca girişimcilerin ürettiği ürünlerin iç ve dış pazara tanıtılması ve pazarlanmasına öncülük edilecek. Girişimciler İŞGEM sayesinde hem hibe hem de faizsiz kredi desteğinden yararlanacak. İş yerlerinde üretilen ürünler İran, Irak, Suriye ve Türkiye'nin diğer bölgelerine satılabilecek. Merkezin hayırlı olmasını diliyoruz."

Kente kurulacak İŞGEM'in 5 milyar liraya mal olacağı belirtildi. - Hakkari

Kaynak: AA / Yerel

Hakkari Üniversitesi Irak İran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title