Haberler

Hakkari Valisi Türker;"Son Sıralarda Yer Almada Olayların Da

Hakkari Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (ygs) Geçen Yıllarda Olduğu Gibi Bu Yılda Son Sıralarda Yer Aldı. Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari'nin Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (ygs) Son Sıralarda Yer Almasında Huzuru Kaçıran Olayların da Etkisi Olduğunu Söyledi.

HAKKARİ Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda son sıralarda yer aldı. Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari'nin Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) son sıralarda yer almasında huzuru kaçıran olayların da etkisi olduğunu söyledi.

Bugün YGS sonuçlarının açıklanması ardından Hakkari yine son sıralarda olduğu açıklandı. Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari'de eğitim seviyesinin artması için Valilik olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Bu sadece öğretmenlerle başarılacak bir iş değil. Öğrencilerimizde çok çalışarak yeterli ve istenilen başarıyı göstermesi gerekmektedir. Öğrencilerimizin ders çalışacak bir ortamı yok. Aynı zamanda evlerinde de böyle bir ortamı bulamayan öğrenciler var. Ortam sıkıntılı. Son sıralarda yer almamızda huzuru kaçıran olayların da etkisi vardır. Valilik olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı katkılarıyla 1500 öğrenciyi, ücretsiz olarak dershanelere yerleştirdik. Ancak Hakkari sınavda yine sonuncu olması hepimizi üzdü" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ise zaman zaman yaşanan olaylar yüzünden dershanelerdeki eğitime etki ettiğini belirterek, "Hakkari'nin YGS'de son sıralarda yer almasının arzu ettiğimiz bir durum değil. Bu durum öğrenci açısından değil, bir bütün olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Zaman zaman yaşanan olumsuz olaylar yüzünden dershanelerde eğitim verilemedi. Buda başarıyı etkiledi. Hakkari'nin her yıl sınavlarda son sıralarda yer almasının öğrencileri olduğu kadar biz eğitimcileri üzdü" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER, VALİNİN AÇIKLAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Vali Türker'in açıklamasına tepki gösteren öğrenciler, Hakkari'deki başarısızlığın temel nedeninin stajyer öğretmenler ve bu öğretmenlerin isteyerek kaliteli eğitim vermemesinden kaynaklandığını, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığının da pasif davrandığını söyledi.

Açıklanan YGS sınavlarında HakkÔri'nin Türkeyi'nin en başarısız ili olduğunu duyan öğrenciler, bu başarısızlıkla ilgili bugüne kadar hiçbir adım atmayan Milli Eğitim Bakanlığı ve kentteki yerel yöneticileri suçladı. Dershanelerde eğitim gören öğrenciler, Hakkari'nin hep son sıralarda yer almasının öğrencilerden kaynaklanmadığını, eğitim sistemi ve Milli Eğitim Bakanlığının buraya hep stajyer öğretmen atamalarından kaynaklandığını söyledi. Hakkari Valisi Türker'in Hakkari'deki bu başarısızlığın nedeninin huzuru kaçıran olayların etkisi olduğunu belirten açıklamasını çok komik bulduklarını belirten öğrenciler, şöyle konuştu:

"Bizler Hakkarili öğrenciler olarak çok zekiyiz. Bizim burada günahımız yok. Buraya hep her nedense hep stajyer öğretmenler atanıyor. Neden deneyimli öğretmenler atanmıyor. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığına büyük görevler düşüyor. Sayın Bakanımız Nimet Çubukçu'yu bu başarısızlığın araştırılması için bizzat Hakkari'ye gelip araştırma yapmasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili Sayın Valimizin bir açıklaması olmuş. Kendileri Hakkari'deki bu başarısızlığın nedeninin huzuru kaçıran olayların etkisi olduğunu söylüyor. Biz bu açıklamayı çok komik buluyoruz. Buradaki yerel yöneticilerin de bu konuda bir şey yapmadığını görüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı derhal buraya Müfettiş göndermelidir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title