Haberler

Hakkari Valisi Bayrak ve Şarkılarla Karşılandı )

Artvin'den Hakkari Valiliği'ne atanan Vali Necmettin Kalkan, yardımcıları, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile birlikte Geçitli ve Durankaya Beldelsi'ni ziyaret etti.

Artvin'den Hakkari Valiliği'ne atanan Vali Necmettin Kalkan, yardımcıları, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile birlikte Geçitli ve Durankaya Beldelsi'ni ziyaret etti.Vali Kalkan, öğrenciler ve halkın yoğun ilgisi ile karşılandı. Vali Kalkan, ilk ziyaretini yaptığı Geçitli YİBO bahçesinde toplanan öğrenciler Vali Kalkan'ı ellerinde salladıkları Türk Bayrakları ve 'Türkiyem Canım Benim' şarkısı ile karşıladı. Vali Kalkan, karşılamaya gelen ve sıraya dizilen 200 kadar köylü ile tek tek tokalaştı.

"UMUYORUZ HUZUR ORTAMI DEVAM EDER"

Vali Kalkan, kendisine gösterilen ilgiden memnun kalırken öğrencileri öpüp, hatıra fotoğrafı çektirdi, konuşmasında öğretmenlerden de övgüyle söz etti. Vali Kalkan, şöyle dedi: "Bakın Güneydoğu'nun bu güzel köşesinde birileri bu çocukların eğitim hakkını elinden almak için gayret sarf ederken, bu öğretmen arkadaşlarım yurdun değişik illerinden gelip bu coğrafyanın güzel insanına iyi eğitim verebilmek için, onları geleceğe hazırlamak için, dünyanın çocuklarıyla yarışır hale getirmek için gayret sarf ediyor. Ben onları yürekten kutluyorum. Bu ziyarette vatandaşlarımızın dert ve sorunlarını dinleyeceğiz. Umuyoruz ve diliyoruz ki, bu huzur ortamı devam eder ve biz vatandaşımıza hizmetin en iyisini götürmek için gayret sarf edelim. Geçitli Köyü'nün güzel insanlarına, bizleri karşıladıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu güzel yavrularımız, gelecekte en güzel yerlerde görev alacaklarına da inanıyorum."

ÖĞRENCİLER YENİ OKUL İSTEDİ

Vali Kalkan okul önünde öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirirken, yanına gelen bir grup öğrenci, okullarının duvarlarında çatlaklar oluştuğunu, cam ve pencedelerinin kırık olması nedeniyle büyük risk altında eğitim gördüklerini söyledi. Öğrenciler, Vali Kalkan'dan yeni okul yapılmasını veya okulun güçlendirilip onarılmasını istedi. Vali Kalkan, bu soruna kısa sürede çözüm bulacakları sözünü verdi.

TAZİYE ZİYARETİ

Vali Kalkan, okul ziyareti ardından 16 Eylül 2010 tarihinde sivil bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada 9 yakınını kaybeden köy sakinlerinden Cahit Erol'un evine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Kürtçe "Sersera, ser çava hati (Başım gözüm üstüne geldiniz) diyen yaşlı bir kadına aynı şekilde Kürtçe cevap veren Vali Kalkan, Geçitli Köyü'ndeki jandarma karakolunu da ziyaret etti.

KÖYLÜLERLE BİRLİKTE YEMEK YEDİ

Geçitli Köyü'nden sonra Durankaya Beldesi'ne geçen Vali Kalkan ve beraberindeki Vali Yardımcıları, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bahadır, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, burada Durankaya Beldesi Belediye Başkanı AK Parti'li Resul Kaya tarafından onurlarına verilen öğle yemeğine katıldı. Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Resul Kaya ve yaklaşık 700 kişi tarafından karşılanan Vali Kalkan ve beraberindekilere, kavurma, pilav ve cacık ikramı yapıldı. Vali Kalkan, görev süresi boyunca atanmışı ve seçilmişiyle birlikte hizmet edeceğini belirterek şunları söyledi: "Bu tür görevler birer bayrak yarışıdır. Onun için diyorum ki; aynı ruh, aynı ekip etrafında birleşirsek Hakkari hak ettiği yere ulaşacak, Durankaya hakkettiği yere ulaşacak. Bakın bölgede ciddi bir huzur ortamı var. Ben Malatyalı'yım. Hakkari'ye karayoluyla geldim. İstanbul'da görev yaptığım sırada bir kaç kez Van'a tatil amaçlı geldim. Van'da dostlarım, arkadaşlarım var. Van'a tatile gidiyorum dediğimde garip karşılıyorlardı beni. İnsanlar Bodrum, Marmaris'e tatile gidiyor; Bizim Vali Yardımcımız niye Van'a tatile gidiyor' diyorlardı. Güzel insanları var bu coğrafyanın. Beni buraya çeken o güzel insanlardı. Bu güzel dostluklarımız burada de devam edecek. Vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde görmek bizim işimizi de kolaylaştırıyor."

Vali Kalkan, Durankaya Cumhuriyet İlköğretim okulu ziyareti sırasında ise ellerinde Türk Bayrakları alan öğrenciler 'En büyük vali bizim vali' tezahüratlarıyla karşılandı. Vali Kalkan, son olarak Jandarma Karakolunu da ziyaret ederek askerlerle sohbet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necmettin Kalkan Durankaya Geçitli Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title