Haberler

Hakkari - Savcılık, Bdp'Li Başkanın 'Önden Ve Profilden' Fot

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Yürütülen Bir Soruşturma İçin Hakkari Belediye Başkanı Bdp'li Fadıl Bedirhanoğlu'nun 'önden ve Profilden' Fotoğraflarının Çekilmesi İçin Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına Tebligat Gönderdi. Bu Tebligata Tepki Gösteren Bedirhanoğlu, "hakkari Belediye Başkanının Fotoğrafları Hiç Yokmuş Gibi Gelip, Burada Fotoğraflarımı Çekip Göndermek İstiyorlar. Oysa Van Cumhuriyet Savcısı Sadece Google'a Bir Tuşla En Az 50 Tane Fotoğrafımı Çıkarabilir. Bu Anlayış Devlet Mekanizmasını Fuzuli Şeylerle Uğraştırma Anlayışıdır" Dedi.

VAN Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen bir soruşturma için Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu'nun 'önden ve profilden' fotoğraflarının çekilmesi için Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına tebligat gönderdi. Bu tebligata tepki gösteren Bedirhanoğlu, "Hakkari Belediye Başkanının fotoğrafları hiç yokmuş gibi gelip, burada fotoğraflarımı çekip göndermek istiyorlar. Oysa Van Cumhuriyet Savcısı sadece Google'a bir tuşla en az 50 tane fotoğrafımı çıkarabilir. Bu anlayış devlet mekanizmasını fuzuli şeylerle uğraştırma anlayışıdır" dedi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen tebligat, Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri tarafından Hakkari Belediye Başkanı Bedirhanoğlu'na iletildi. Önden ve profilden istenen fotoğraf tebligatı tepkiye neden oldu. Van Savcılığı'nın gönderdiği tebligatla ilgili Hakkari Belediye Başkan Bedirhanoğlu, makamında basın toplantısı düzenledi. Bedirhanoğlu, Van Cumhuriyet Başsavlığı'ndan kendisine gönderilen tebligatı, halkın idaresine bir saygısızlık olarak değerlendirdi.

Bu durumun resmen "Hakkari Belediye Başkanı potansiyel suçludur" anlamına geldiğini söyleyen Hakkari Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, "Cumhuriyet Savcılığından gelen bir yazıyla Hakkari Belediye Başkanı'nın resimlerini istemişler. Yani sanki Hakkari Belediye Başkanı'nın fotoğrafları hiç yokmuş gibi gelip, burada fotoğraflarımı çektirmek ve ona göndermek istiyorlar. Oysa Van Cumhuriyet Savcısı sadece Google'a bir tuşla en az 50 tane fotoğrafımı çıkarabilir. Bu anlayış devlet mekanizmasını fuzuli şeylerle uğraştırma anlayışıdır. Bu devlete, dost olan bir anlayış değildir. Eğer benim hakkımda bilgi veya fotoğraf almak istiyorlarsa onlar da çok iyi biliyorlar ki; Google'a ismimi yazarak en az 50-100 tane fotoğrafımı kendi dosyalarına aktarabilirler" dedi.

BİZİ POTANSİYEL SUÇLU GÖSTERİYORLAR

BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, potansiyel suçlu olarak gösterildiklerini de söyledi. Suçlu ilan edilmek istendiklerini bir örnek vererek anlatan Başkan Bedirhanoğlu şöyle devam etti:

"Bir gencin cezaevinden Yüksekova Habere gönderdiği mektup her şeyi anlatıyor. Genç açık bir şekilde anlatıyor. 'Bizi çok sıkıştırdılar. Gizli tanık olmamı istiyorlar. Bize zorla suç bulmaya çalışıyorlar' demişti. Bu gerçekten devletin kendi insanlarına karşı yapılmış normal bir uygulamamıdır? Yoksa kendisi gibi düşünmeyenleri potansiyel suçlu görme ve o şekilde onlar hakkında dosya hazırlama mıdır? Bir yerde bu devleti zora sokmadır. Eğer bir Savcı bunu yapıyorsa gerçekten, bu Türkiye'de çok düşündürücü şeylerin peşinde olan kesimler vardır. Kesinlikle bu kesimler Türkiye'nin dostu değildir. Kesinlikle Türk halkının ve Kürt halkının dostu değiller. Gizli tanık bulmak için neredeyse ihaleye çıkaracaklar. Yazık günahtır. böyle bir demokratik devlet sistemi olamaz. Bu aşiret sistemlerinde bile ayıplanan bir durumdur. Biz bu anlayışı kınıyoruz. Devletin bir an önce bu anlayışa sahip olanlar hakkında gerekeni yapılmasını istiyoruz. Bunlar gitgide devleti karanlık güçlere teslim etmektir. Benim resimlerimle ilgili sebep belirtilmemiş. Bana yapılan halkın iradesine bir saygısızlıktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title