Haberler

Hakkari'nin Sorunları Masaya Yatırıldı

Belediye Başkanı Bedirhanoğlu: 'barış İçin Ne Gerekiyorsa Yapacağız'

BELEDİYE BAŞKANI BEDİRHANOĞLU: ''BARIŞ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ''

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, 20 Sivil Toplum örgütü temsilcisinin katıldığı bir toplantıyla kentin ve bölgenin sorunlarını masaya yatırdı. Belediye Başkanı Bedirhanoğlu,"Bizler Hakkariliyiz. Hakkari Kürt'tür ve Türkiye'nin bir parçasıdır. Bunun için buna karşı duyarsız kalmamız mümkün değil. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır" dedi.

Belediyede yapılan toplantıya Hakkari Gazeteciler Cemiyeti, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, KESK gibi 20'ye yakın sivil toplum örgütü temsilcisi ve muhtarlar katıldı. BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, belediyenin icraatları hakkında bilgi verdikten sonra Hakkari'nin ve bölgenin temel sorunları üzerine konuşmalar yapıldı. Hakkari'yi Türkiye'den ayrı düşünmenin yanlış olduğuna dikkat çeken Bedirhanoğlu, başta sivil toplum örgütleri olmak üzere herkesin Hakkari için üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyledi.

''KÜRTLER HAKKINI İSTİYOR''

Kürtlerin ana dilde eğitim almasının engellenmesini eleştiren Bedirhanoğlu, "Madem devlet hem Türklerin hem de Kürtlerin devletiyse bu hak neden Türklere tanınıyor da neden Kürtlere tanınmıyor. Allahın verdiği bu hak neden Kürtlerden esirgeniyor. Hem Allah'ın verdiği hakkı esirgeyeceksin hem de diyeceksin ki bu benim halkımdır. Kim sana inanır. Böyle yapmakla Allah'a karşı çıkıyorsun. Kürt halkı ne kimseye haksızlık yapmak istiyor ne de kimsenin hakkını yemek istiyor. Sadece kendi haklarını istiyor. Bizler Hakkariliyiz. Hakkari Kürt'tür ve Türkiye'nin bir parçasıdır. Bunun için buna karşı duyarsız kalmamız mümkün değil. Herkesin bu sürecin doğru bir mecraya girmesi için katkı sunması gerekiyor" dedi.

''BARIŞ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ''

Kürt sorununun aynı zamanda bir insanlık sorunu olduğunu belirten Başkan Bedirhanoğlu, "Geçmişte yine karakollar vardı. O dönemde her bir karakolda 4 asker görev yapıyordu. Hiç kimse bu askerlere dokunmuyordu. Niçin çünkü görev için gelmişlerdi. Eğer devlet 300 bin insanı öldürmek için buraya asker getirmek istiyorsa, ya onlar başkasını öldürür, ya da başkası onları öldürür. Bu barışın sağlanması için ne gerekiyorsa mücadelemiz devam edecek. Bizim derdimizi bilmiyorlar. Bizim ne sıkıntı çektiğimizi bilmiyorlar. Onlar sadece kendi konumunu düşünürler. Hakkari'nin olduğu zaman bir araya gelebilmeliyiz. Biz Hakkariliyiz. Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız'' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title