Haberler

Hakkari Kobani'de Çatışmada Ölen Ypg'li, Hakkari'de Toprağa Verildi

Kobani'de çatışmada ölen YPG'li, Hakkari'de toprağa verildi SURİYE'nin Kobani kentinde, 10 Ekim 2014'te PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG saflarında IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada ölen 'Cudi Marunis' kod adlı Fazıl Orhan'ın cenazesi, Hakkari'nin Sümbül Mahallesi'nde toprağa verildi.

Kobani'de çatışmada ölen YPG'li, Hakkari'de toprağa verildi

SURİYE'nin Kobani kentinde, 10 Ekim 2014'te PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG saflarında IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada ölen 'Cudi Marunis' kod adlı Fazıl Orhan'ın cenazesi, Hakkari'nin Sümbül Mahallesi'nde toprağa verildi.

Şanlıurfa'da ailesi ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Meya-Der) yetkillileri tarafından dün teslim alınan ve bu sabah Hakkari'ye getirilen Orhan'in cenazesi, kent mer¬ke¬zi¬ne 20 ki¬lo¬met¬re mesafedeki Çiftlik mevkiinde karşılandı. Ce¬na¬zeye aralarında Hak¬kari Belediye Baş¬ka¬nı Di¬lek Ha¬ti¬poğ¬lu, Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, HDP Hakkari il Eşbaşkanı Rahmi Temel, DBP Hakkari il Eşbaşkanı Musa Çiftçi,Hakkari Kent Konseyi Meclisi Eş Başkanları Perihan Kahraman,Meya-Der yetkilileri, HDP Hakkari adayları Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan'ın yanı sıra yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Hastene morgondu alınan Orhan'ın cenazesi, kalabalık eşliğinde yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan Sümbül Mahallesindeki Tekser mezarlığına getirildi. Orhan'ın cenazesi, mezarlık girişinde ise bir süre omuzlarda taşındı. Ardından da mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Orhan'ın toprağa verilmesi sırasında ailesi ve yakınları gözyaşı döktü.Cenaze töreninde konuşan DBP Hakkari il Eşbaşkanı Musa Çiftçi, Orhan'ın tüm Kürdistanın şehidi olduğunu söyledi. Çiftçi, şöyle dedi:

"Bu terör örgütü Kürtlerin toprağına göz dikiyor. Şengal ve Kobani'de bu terör örgütüne karşı büyük direnişler ve büyük mücadeleler verildi. Yaşanan bu çatışmalarada bir çok gencimizi toprağa verdik. Bu mezarlıktaki şehitlerin yarısından fazlası Kobani ve Şengal'den gelen şehitlerimizdir. Kürt Halk önderi sayın Öcalan'ın diyor ki, dünyanın en büyük silahları biz Kürtlerde olsa bizler hiç bir masum halka saldırmayız ve buna da izin vermeyiz. Tek bir Kürt sağ kalana kadar toprağımız, namusumuz ve halkımız için mücadele edeceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Kobani Cudi Ypg Politika Güncel Haberler

title