Haberler

Hakkarı-Hakkari'deki Stk'lar İmamın Öldürülmesini Kınadı

"imamın Vurulması Provokatif ve Karanlık Bir Olaydır"

"İMAMIN VURULMASI PROVOKATİF VE KARANLIK BİR OLAYDIR"

HAKKARİ'de sivil toplum örgüt temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturdukları Demokrasi Platformu, 3 gün önce silahlı saldırı sonucu hayatını yitiren Hacı Sait Camisi İmamı Aziz Tan'a yapılan saldırıyı kınadı. STK'lar adına basın açıklamasını okuyan TSO Meclıs Başkanı Cemal Erip, tek traflı olarak ilan edilen çatışmasızlık döneminin iyi değerlendirilmesi gerektiğni belirterek, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden imam Aziz Tan'a yapılan saldırıyı da şiddetle kınadıklarını belirterek, imamın vurulmasının provokatif ve karanlık bir olay olduğunu söyledi.

Hakkari Ticaret ve Sanayı Odası önünde düzenlenen basın açıklamasına 42 sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Basın açıklaması TSO Meslis Başkanı Cemal Erip okudu. Erip, açıklamada, sivil toplum örgütlerinin, aydınların, Demokratik Toplum Kongresi'nin ve BDP'nin yaptığı çağrılar üzerine PKK'nın 13. Ağustos 2010 tarihinde eylemsizlik kararı almasının, toplumdan gelen çağrılara olumlu yanıt verdiğini söyledi. Erip, eylemsizlik kararı süreli de olsa, silahların kalıcı olarak susturulması ve Kürt Sorununun, silahlı yöntemler dışında, demokratik yöntemlerle çözülebilmesi için yeni bir fırsat doğurduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"20 Eylül 2010 tarihine kadar tek taraflı olarak çatışmasızlık kararı alınması önem taşımaktadır. Şimdi ülke barışı ve çözüm açısından çok kritik öneme sahip bu umut ışığının, bu fırsatın, başta hükümet olmak üzere, devlet güçleri ve tüm toplum tarafından çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Eylemsizlik kararına, devletin cevap vermesi, silahların karşılıklı ve kalıcı olarak susturulması için operasyonların durdurulması gerekirken, dağlarda hala insanların hayatını kaybetmesi, cenazelerin gelmesi, demokrasi platformunun bileşenleri olan sivil toplum örgütleri temsilcilerinin ve seçilmişlerin gözaltına alınması, tek taraflı eylemsizlik kararını anlamsız hale getirmekte ve tekrar silahlara davetiye çıkarmaktadır. Bu süreçte, Hakkari'de bir imamın sabah namazına giderken menfur bir saldırıya uğraması sonucu, hayatını kaybetmesi, toplumda infial yaratmıştır. Tehdit edildiği, yetkililer tarafından dillendirilmesine rağmen, tedbir alınmaması, faillerinin yakalanamaması ve olayın karanlık kalması manidardır. Çatışmasızlık kararının alınmasından sonra, Ramazan ayında, bir imamın vurulması olayı düşündürücü, provokatif ve karanlık bir olaydır. Bu saldırıyı kınıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title