Haberler

Hakkari'de Sel Suları Büyük Zarar Verdi

Güncelleme:

Hakkari'de dün öğle saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.

-hakkari'de dün öğle saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Hakkari merkeze bağlı Taşbaşı ve Kırıkdağ Köylerinde meydana gelen selden 84 ev hasar görünken, 7 ahır yıkıldı. 3 ayrı köye ulaşım sağlayan Zap Deresi üzerindeki 7 asma köprüyü de sel suları kullanılmaz hale getirdi.

Hakkari ve çevresinde dün aniden bastıran sağanak yağmur, sele dönüştü. En büyük zararı da Hakkari'ye 50 kilometre uzaklıkta bulunan Taşbaşı Köyü'ne verdi. 180 haneli yaklaşık 2 bin nüfuslu Taşbaşı Köyü'nün ortasından geçen Taşbaşı Deresi'nin taşması sonucu köydeki 77 evde hasar meydana geldi. 7 ahırın tamamen yıkıldığı köyde 50'nin üzerinde küçükbaş hayvan ise sel sularına kapılarak telef oldu. Köyün ortasından geçen köprünün yıkılması yüzünden 85 hane de derenin diğer tarafında mahsur kaldı. Sel sularının içme suyu şebekelerine zarar vermesi yüzünden su ihtiyacı ise dağlardaki kaynak sulardan karşılandığı belirtildi.

KÖPRÜLERİ YIKTI

Sel sularının zarar verdiği bir diğer köy de merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kırıkdağ köyü oldu. Cilo-Sat Dağları'ndan gelen ve Zap Deresi'ne dökülen Cilo Çayı'nın taşması sonucu köydeki 7 ev sular altında kalarak hasar gördü. Hakkari-Çukurca Karayolu üzerinde bulunan Geçimli, Ücümcü ve Olgunlar Köyü'ne ulaşım sağlayan Zap Deresi üzerindeki 7 asma köprü de sel suları yüzünden büyük hasar gördü.

ZARAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILDI

Sel suları köylülere büyük zarar vermesi üzerine İl Genel Meclis üyeleri Ahmet Korkmaz ve Özçelik Yıldız da Kızılay, Bayındırlık ve İl Özel İdaresi ekipleri ile birlikte Taşbaşı ve Kırıkdağ Köyleri'ne giderek incelemelerde bulundu. Ekipler köylerde hasar tespit çalışması yaparak rapor tutarken, İl Genel Meclis üyeleri Korkmaz ve Yıldız da köylülerle görüşerek sıkıntılarını dinledi. Karayolları ekiplerini zamanında çalışma yapmaması da Korkmaz ve Yıldız'ın tepkisine neden oldu. Hakkari'nin Depin noktasında bulunan kavşağa gelen ve kısmen trafiğe engelleyen heyelanın karayolları ekipleri tarafından temizlenmesi gerektiğini belirten Korkmaz ve Yıldız, bu durumu rapor edeceklerini ve Valiliğe de bildireceklerini söyledi. Karayolları ekiplerinin gelmemesi nedeniyle Belediyeye ait iş makinesi yolu tek şeritten trafiğe açtı.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Hakkari'nin 2 köyünde 84 ev, 7 ahır ile bir çok köprüye zarar veren sel sularının temizlenmesi için ekipler seferber oldu. Belediye ve Özel İdare Müdürlüğü'ne ait bir çok iş makinesi, köylerde ve yolarda yoğun bir çalışma yapıyor. Çalışmaların en az 2 gün sürebileceği belirtiliyor.

BD- - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title