Haberler

Hakkari'de KCK Operasyonu

PKK'nın Şehir Yapılanması Olan KCK/TM'ye Yönelik Gerçekleştirilen Operasyonda, 5 Kişi Gözaltına Alındı.

HAKKARİ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince PKK'nın şehir yapılanması olan KCK/TM yönelik gerçekleştirilen operasyonda, aralarında belediye başkan yardımcısı, belediye meclis üyeleri ve STK temsilcilerinin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. BDP Genel Merkez Saymanı Salih Yıldız, PKK'nın tek taraflı ateşkes ilan ettiği bir süreçte yapılan operasyonunun AK Parti hükümetinin bir oyunu olduğunu ve bunun tek sorumlusunun da Başbakan Erdoğan olduğunu ileri sürdü.

Van Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatiyla Hakkari'de bu sabaha karşı KCK/TM'ye yönelik operasyon gerçekleştirildi. Terörle mücadele ekipleri tarafından yapılan şok operasyonda BDP'li Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu, Belediye Meclis üyeleri Bülent Armut, Nurullah Çiftçi, Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Genel Başkanı Lokman Özdemir ile Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı İsmail Akboğa gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki sorguları devam ederken Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Başkan Bedirhanoğlu, "Hakkari'de bir operasyon havası estiriliyor. Her ateşkes sürecinde hem sivil insanlara yönelik operasyonlar, hem siyasilere yönelik operasyonlar, hem askeri operasyonlar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Bu operasyonlar neredeyse bir gelenek haline getirilmiş.13 Ağustos'ta PKK tek taraflı bir eylemsizlik kararı aldı. Bunun çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Herkes bu konuda ümitlendi. Bölgedeki STK'lar bu konuda memnuniyetlerini dile getiren açıklamalar yaptı ve ateşkesin çift taraflı olması gerektiğini dile getirdiler. Fakat yine bakıyoruz ki eski tavır, savaş çığırtkanlığı büyük bir hızla sürdürülmektedir. Bu operasyon KCK'ya yönelik yapılmışsa da doğru değil. Kesinlikle bu arkadaşlarımızın böyle bir şeyle yakından uzaktan ilgileri yoktur. Arkadaşlarımızın hiçbir suçu yoktur. Derhal serbest bırakılmalıdırlar ve bu operasyonu şiddetle kınıyoruz" dedi.

BDP Genel merkez Saymanı M. Salih Yıldız ise, çok vahim ve kaygı verici olayların yaşandığı bir süreçte KCK operasyonu adı altında yapılan gözaltların tek sorumlusunun AK Parti ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan olduğunu belirterek, "PKK'nın defalardır yaptığı tek taraflı ateşkese rağmen, bu ateşkesler mevcut hükümet tarafından fırsat bilinip baltalanmaya çalışılıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title