Haberler

Hakkari'de 'İlime Dokunma' Eylemi

Hakkari’nin il statüsünden düşürülmesi için meclise gönderilen yasa tasarısının geri çekilmesi için ‘Hakkari il kalsın’ sloganı ile şehir turu ve korna çalma eylemi yapıldı.

Hakkari'nin il statüsünden düşürülmesi için meclise gönderilen yasa tasarısının geri çekilmesi için ' Hakkari il kalsın' sloganı ile şehir turu ve korna çalma eylemi yapıldı.

Hakkari İlime Dokunma Komisyonu tarafından dün düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasının ardından bugün ise şehir turu ve korna çalma eylemi yapıldı. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) binasının önüne toplanan binlerce sürücü, araçlarla çarşı merkezinde korna çalarak şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin bölgesine kadar konvoylar halinde yol aldı. Araç konvoyunu gören çarşı esnafı ve vatandaşlar da araçlara alkışlarla destek verdi. Bir araca yerleştirilen hoparlörlerden yol boyunca 'Hakkari il kalsın, ilime dokunma, tarihi kentime dokunma' gibi değişik sloganlar seslendirildi. Araç sahipleri ise camlarına "Hakkari İl Kalsın" broşürleri yapıştırdı.

Depin bölgesinde komisyon adına basın açıklamasını okuyan Şoförler Odası Başkanı Abdi Arslan, 1936'da il olan Hakkari'nin o dönemdeki hükümetler tarafından coğrafi konumunun bilindiğini söyledi. Arslan, "Ancak tarihi bir kent olan ve içinde Asurlar, Sümerler, Babiller ve Medler gibi büyük bir medeniyetleri sığdıran ve fethedilmesine büyük bedeller veren Hakkari ilin, bölgede vazgeçilmez bir yerleşim yeri olması nedeniyle her zaman gündemde kalma özelliğini korumuştur. Hakkari ilimizin il olmaktan çıkarılmasıyla ilgili tasarının halka rağmen meclise gönderilmesiyle halkımızı derinden üzmüştür. Hakkari'nin ilden düşürülmesi halinde tüm kamu harcamalarından vazgeçileceği nüfusta büyük düşüş yaşayacağından dolayı Hakkari halkı büyük bir mağduriyet yaşayacak. Göç etmek zorunda kalacak. Devlet büyüklerimize diyoruz ki, lütfen Hakkari halkının değerlerine, hayallerine, umutlarına, geleceğine ve kadim tarihine dokunmayın" dedi.

Basın açıklamasının ardından tekrar konvoyla halinde kente gelen vatandaşlar, çarşı merkezinde eylemlerini sonlandırdı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstiklal Caddesi Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title