Haberler

Hakan Şükür'ün İhracıyla Birlikte 2700 Kişinin de İhracı Gündeme Geldi

Güncelleme:

Galatasaray'ın Hakan Şükür ve Arif Erdem'i aidat yatırmamayı sebep göstererek ihraç etmesinin ardından aynı durumdaki 2700 kişinin de ihracı gündeme geldi.

Yurtdışına kaçan eski futbolcular Hakan Şükür ile Arif Erdem'in Galatasaray üyelikten ihraç talebi mali genel kurulda oy çokluğuyla reddedilmişti. Bu kararın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray Mali Genel Kurulu'nda Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüp üyeliğinden ihraç edilmesinin reddedilmesine tepki göstermiş, Galatasaray'ın bu kararı düzeltmesi gerektiğini belirtmişti.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın da Galatasaray'ın tartışma yaratan kararına ilişkin, "Bu isimlere sahip çıkılıyorsa Galatasaray'a yazık ederler" sözleri üzerine Galatasaray Yönetim Kurulu ani bir kararla Hakan Şükür ve Arif Erdem in üyelikten ihracını görüşmek için saat 17:00 de olağanüstü toplanma kararı aldı.

HAKAN ŞÜKÜR VE ARİF ERDEM İHRAÇ EDİLDİ

TT Arena'daki yönetim kurulu toplantısı yaklaşık 2.5 saat sürdü. Toplantıda Başkan Dursun Özbek, yönetim kurulu üyelerini tek tek dinledi. Galatasaray tüzüğünde '6 yıl aidat yatırmayan üye ihraç edilir' maddesi yer alıyor. Hakan Şükür 8, Arif Erdem 7 yıldır aidat yatırmıyor. Bu madde devreye sokuldu. Ancak bu sefer başka bir sorun ortaya çıktı. Tüzük gereği söz konusu maddenin sadece 1-2 kişiye uygulanması mümkün değildi. Aynı durumdaki 2 bin 700 kişinin tamamının üyelikten atılması gerekiyordu. İşte bu noktada Galatasaray yönetimi inisiyatif kullandı ve Şükür ile Erdem'i ihraç etti. Şükür ve Erdem gibi en az 6 yıldır aidat yatırmayan 2 bin 700 üyenin durumu ise bugün yapılacak yönetim kurulu toplantısında karara bağlanacak.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Galatasaray Yönetim Kurulu, 2 saat süren tarihi toplantıda alınan kararı, resmi siteden tek cümleyle duyurdu. Galatasaray'dan yapılan açıklamada "Yönetim Kurulumuzun 26 Mart 2017 tarihli toplantısında alınan karar gereğince "Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüp üyeliklerinin sona erdirilmesine" karar verilmiştir. Sarı-Kırmızılı kulübün bu açıklaması dün gece sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu. Ancak ihraç nedeninin belirtilmemesi tartışma yarattı.

ÜYELİĞİN SONA ERMESİ VE ÜYELİKTEN ÇIKARILMA NEDENLERİ

MADDE 20: Aşağıdaki hallerde üyelik sona erer:

20.1) Türk Medeni Kanunu ve Dernekler Kanunu hükümlerine göre üyelik koşullarının kaybedilmesi,
20.2) Üyelikten çıkma kararının yazılı olarak Yönetim Kuruluna bildirilmesi,
20.3) Ödeme yükümlülüğünün 6 (altı) yıl üst üste özür belirtmeksizin yerine getirilememesi
20.4) Ödeme yükümlülüğünü yerine getirmeme nedeniyle üyeliği sona eren kişinin yeni başvuru ile yeniden üyeliğe alınmasından sonra ödentisini 2 (iki) yıl üst üste ödememesi,
20.5) Önceden özür belirtmeksizin üst üste 8 (sekiz) Genel Kurula katılmaması,
20.6) Tüzük hükümleri uyarınca üyelikten çıkarılması.

GENEL KURULDA YAPILAN OYLAMADA İHRAÇ EDİLENLER...

Önceki gün yapılan genel kurulda; Hakan Şükür, Arif Erdem, Zekeriya Öz, Hüseyin Avni Mutlu, İsmail Demiriz ve Şahabattin Harput'un FETÖ nedeniyle üyelikten çıkarılması oylamaya sunulmuş ve oylama sonucu Zekeriya Öz, Şahabettin Harput, Hüseyin Avni Mutlu, İsmail Demiriz ve Hazım Sesli oy çokluğuyla kulüpten ihraç edilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Akif Çağatay Kılıç Galatasaray Arif Erdem Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title