Haberler

Haftasonu Zeytinburnu’nda Neler Var Neler

Zeytinburnu Kültür Ve Sanat Merkezi'nde Rengârenk Bir Hafta Sonu Sanatseverleri Bekliyor.

Uçmak İstiyorum

16 Ekim Cumartesi ve 17 Ekim Pazar günü saat 13.00'te çocuk oyunu Uçmak İstiyorum sahnelenek. Oyunun konusu şöyle;

Senfoni Ülkesinin Kraliçesi ile Gümbürtü Ülkesinin kralı her şeyin sahibi olmak için birbirleriyle yarışır.

Bu yüzden ara sıra savaş bile çıkarırlar. Ülkelerine gelen bir adam, uçarak yaptığı olağanüstü bir gösteriyle, isterlerse gökyüzündeki yıldızları onlara getirebileceğini söyler. Küçük bir çocuk olan Şaşkın'ın tek istediği ise çatılardan, ağaçlardan inemeyen kedilere yardım etmektir.

Yetişkin Tiyatrosu

Prof. Dr. Üstün Dökmen'den "Hayatın Renkleri"

Gösteri Prof. Dr. Üstün Dökmen'in akademik bilgileri ve gözlemlerini paylaşacağı, eğlenceli parodilerle renklendirilmiş. Zaman zaman seyircinin katılımıyla interaktif bir boyuta taşınan, bilgilenmenin aynı zamanda çok eğlenceli bir süreç olabileceğini gösteren tiyatral bir şov olarak tasarlanmış.

17 Ekim Pazar günü saat 20.00'de Üstün Dökmen'le Hayatın Renkleri, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde.

Nağmedâr

"Ney" Sunumlu Konser

ALİ TAN (Ney) - EKREM PEHLİVANOĞLU (Tanbur)

Klasik musikimizin nadide bir sazı olan Ney'in ileri düzey icrasında çeşitli perde pozisyonları vardır. Bu pozisyonlardan en yaygın olanları Neyzenlerin Kutbu olarak kabul edilen Neyzen Niyazi Sayın'a aittir. Bu pozisyonların ney üzerinde nasıl tatbik edildiği hakkında bilgi sahibi olmak ve geleneğin iki kardeş enstrumanı olan ney ve tanburu söyleşirken dinlemek isterseniz Nağmedar'a misafir olabilirsiniz. Bu güzel dinleti ve sohbet 16 Ekim Cumartesi saat 13.00'te.

Mûsikîmizin Üstâdları

Moderatör: MURAT SÂLİM TOKAÇ Onur Konuğu: PROF. RÛHİ AYANGİL (Kanun)

Mûsikîmizin Üstâdları Yıllara varan tecrübelerin, icrâların, anılarını ve mûsikîye dâir pek çok şeyin paylaşıldığı Mûsikîmizin Üstâdları serisi, Dr. Murat Sâlim Tokaç`ın yönetiminde bu yıl da sanatseverlerle buluşacak. 16 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da Nağmedar'da.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title