Haberler

Hafta Sonu Plan Yapanlar Dikkat

İstanbul'da Kar Yağışının Ardından Yağışlı Hava Etkili Oluyor. Meteoroloji Sağanak Yağışa Karşı Uyardı.

İstanbul'da kar yağışının ardından yağışlı hava etkili oluyor. Meteoroloji sağanak yağış karşı uyardı. Anadolu yakasında daha çok etkili olması beklenen yağış, Avrupa yakasında da etkisini göstermeye başladı.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ 

SICAKLIK ARTACAK

Hava sıcaklığı, Kuzey ve batı bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 6 derece) olmak üzere Türkiye genelinde artacak.

Özellikle kar olmak üzere yağışlı hava Türkiye'nin büyük bir bölümünde etkisini sürdürecek. 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; İç ve doğu bölgelerindeki soğuk havaya ilave olarak, Batı bölgelerinde Orta Akdeniz'den gelen ılık ve yağışlı havanın etkisinde kalması bekleniyor. Türkiye'nin büyük bölümünde görülecek yağışların, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'da kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Kuzey ve batı bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 6 derece) olmak üzere Türkiye genelinde artacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, ülkemizin güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak esecek.

İSTANBUL'DA SU BASKINLARI

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış, karın erimesiyle Kumburgaz'da su baskınlarına neden oldu. Aşırı yağış nedeniyle biriken su tıkanan rögarlar nedeniyle tahliye edilemeyince aralarında sağlık ocağının da bulunduğu bazı binalara doldu. 

 

Tıkanan rögar kapakları ve ızgaraları temizleyen ekipler iş makineleri yardımıyla Kumburgaz Sağlık Ocağı'na ve bahçesine dolan suyu tahliye etmeye çalıştı. Sabah saatlerinde çalıştıkları sağlık ocağına gelen personeller ise duruma isyan ederek bir süre önce yapılan köprülü kavşak nedeniyle sağlık ocağının çevresinde biriken suların baskınlara neden olduğunu iddia etti. Bir çalışan 'Daha önce de bu sağlık ocağını dört kez su bastı. Yaklaşık 50 cm su cihazlara ve bilgisayarlara da zarar verdi' şeklinde konuştu. Bu arada, D-100 Karayolunun altından geçen yaya alt geçiti adeta havuza döndü. Biriken suyun D-100 Karayoluna doğru ilerlemesi ve trafik kazalarına neden olabileceği için çok sayıda itfaiye ve belediye ekipleri bölgeye sevkedildi. Belediye ve itfaiye ekiplerinin su tahliye çalışmaları devam ediyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda meteoroloji uyarıda bulundu.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları da istendi.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda da meteoroloji uyarı yaptı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Sabah saatlerinde Trakya'da buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerde yağmur, sabah saatlerinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevrelerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda sağanak ve gökgürültülü sağanak, bölgenin batısının iç kesimlerde yağmur, doğusunun iç kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yağışların; Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, Eskişehir ve Ankara ile akşam saatlerinde bölgenin doğusu (Yozgat, Nevşehir, Sivas, Kayseri, Aksaray, Niğde, Karaman) yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve karla karışık yağmur, Sivas ve Kayseri çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah saatlerinde, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve batısı (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Van, Bitlis, Şırnak, Hakkari) kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, öğleden itibaren bölgenin batısı, gece saatlerinde ise bölgenin doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölge genelinde, gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title