Haberler

Hac Kontenjanının Düşürülmesi

Kabe'deki genişletme çalışmalarından dolayı kontenjanda yüzde 20 indirime gidilmesiyle hakları bir sonraki seneye ertelenen hacı adaylarının, kura çekimiyle belirlendiği bildirildi

Kabe'deki genişletme çalışmalarından dolayı kontenjanda yüzde 20 indirime gidilmesiyle hakları bir sonraki seneye ertelenen hacı adaylarının, kura çekimiyle belirlendiği bildirildi.

Trabzon Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kutsal topraklara gitmeye hak kazanan ancak hakları bir sonraki seneye ertelenen hacı adayları için kura çekiminin yapıldığı belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda gerçekleşen kurada bu yıl hacca gidemeyeceklerin kurasının çekildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"28 Mart 2013 tarihinde çekilen kurada kutsal topraklara gitmek için 1 milyon 372 bin 231 kişi arasından 74 bini kuradan çıkarak hacı adayı olmuştu. Suudi Arabistan, Kabe'de devam eden genişletme çalışmalarından dolayı aldığı kararla hac için başvuran ülkelerden yüzde 20, kendi ülkesinde hac yapmak isteyenlerden yüzde 50 kontenjan azaltımına gitti. Türkiye'den hacca gitmeye hak kazanan 74 bin hacı adayından 14 bin 800 kişinin hakları bir sonraki seneye ertelendi. Kontenjan azaltımı için çekilen kurada hacca gitmeye hak kazanan 74 bin kişi arasından kendi istekleriyle haklarını bir sonraki seneye erteleyen 3 bin 560 kişinin dışında kalan 9 bin 924 kişinin ismi döndü."

Açıklamada, bu yıl hacları iptal olan 14 bin 800 kişi ile hac için başvurduğu halde 7 yıl boyunca hak kazanamayanların, gelecek sene kuraya girmeksizin kesin kayıt hakkı kazanacağı belirtilerek, böylelikle 2014 ve 2015 yıllarında hac kurası çekilmeyeceği bildirildi. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Trabzon Hac Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title