Haberler

Habur'da 2. Grup da Hakim Karşısında

Kandil Dağı ile Mahmur Kampı'ndan Gelenlerden 13 PKK'lı Daha Yarın Hakim Karsına Çıkacak.

İMRALI'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Irak'ta Kandil Dağı ile Mahmur Kampı'ndan geçen Ekim ayında Türkiye'ye gelenlerden 13 PKK'lı daha yarın hakim karsına çıkacak.Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine 19 Ekim 2009'da Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye giriş yapan ve 4'ü çocuk 34 PKK'lıdan, 10 kişinin tutuklanması, 3'ü hakkında ise gıyabi tutuklama kararı çıkarılmasının ardından, geri kalan 13 kişi de yarın hakim karşısına çıkacak.

Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmada yargılanacak 13 kişi arasında Kandil'den gelen PKK'lılar Mehmet Şerif Gençdal, Gülbahar Çiçekçi, Vilayet Yakut ve Hamiyet Dinçer de yer alıyor. Kandil Dağı'ndan gelen 4 PKK'lı hakkında, 'Terör örgütü üyesi olmak', 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla 20'şer yıl, Mahmur'dan gelen 9 PKK'lı için ise 'Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek', 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlamasıyla 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.Kandil ve Mahmur'dan gelen 30 PKK'lıdan 17'si Diyarbakır 4'üncü ve 5'inci Ağır Ceza Mahkemeleri'nde 17 Haziran'da hakim karşısına çıkmışlardı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi 2'si Kandil'den gelen 3 kişiyi, 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi ise Kandil ve Mahmur'dan gelen ve duruşmaya katılan 10 kişiyi 'kaçma şüphesi' oldukları gerekçesiyle tutuklanmasına karar vermişti. Duruşmaya katılmayan ve haklarında giyabı tutuklama kararı çıkarılan Mahmur grubundan Mehmet Adamış, Nizar Buldan ve Yusuf Şen halen polis tarafından aranıyor.

Cem EMİR/DİYARBAKIR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title