Haberler

'Hablemitoğlu Dışında Faili Meçhul Yok'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'nin Avrupa'nın En Güvenli Ülkelerinden Biri Olduğunu Belirterek, 'Tek İsna Olarka Necip Hablemitoğlu Cinayeti Dışında Bizim Dönemimizde Faili Meçhul Diye Bir Şey Yoktur' Dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'nin Avrupa'nın en güvenli ülkelerinden biri olduğunu belirterek, ''Tek isna olarka Necip Hablemitoğlu cinayeti dışında bizim dönemimizde faili meçhul diye bir şey yoktur'' dedi.

Atalay, çeşitli temaslarda bulunmak ve yeni kurulan MOBESE sisteminin açılışını yapmak üzere geldiği Çorum'da önemli açıklamalarda bulundu.

“VATANDAŞ ODAKLI GÜVENLİK HİZMETİ”

Ak Parti hükümetinin güvenlik konusundaki hassasiyetine işaret eden Atalay, güvenlik adına vatandaşların özgürlüğünü kısıtlamadıklarını dile getirdi. Atalay, “AK Parti olarak ilkemiz, terör dahil hiç bir güvenlik olayını, vatandaşımızın temel haklarını kısıtlamak için bahane olarak kullanmayacağız. Demokrasiyi, hukuku, insan haklarını asla güvenliğe, teröre feda etmeyeceğiz” diye konuştu.

Emniyet güçlerinin vatandaşlara iyi davranması, sevgiyle muamele etmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Atalay, şöyle konuştu:

“Güvenlik vatandaşımız daha iyi yaşasın diye vardır ve biz onun için çalışıyoruz. Bunun için de bütün güvenlik personelimiz vatandaşımıza iyi davranacak, iyi muamele edecek. Çünkü biz hizmetkarıyız vatandaşın. Böyle vatandaşa tepeden bakan, 'Ceberrut' gibi davranan güvenlik personeli dönemi kapanmıştır. Bu hassasiyeti koruyoruz, bu talimatı veriyoruz. Kurallarını uygulayacaksın, hata yapan bunun karşılığını görecek ama her halükarda vatandaşa iyi davranacaksın, insan gibi davranacaksın, sevgiyle muamele edeceksin. Bunun için Emniyet Genel Müdürlüğünde özel bir birim kurduk. 81 ilimizde Toplum Destekli Polislik diye bir birim oluşturduk, sebebi de bu. Bu manada vatandaş ilişkisini biz çok önemli görüyoruz.

2009 yılını 'Polis Merkezleri Yılı' ilan ettik. Emniyette Polis Merkezleri eski karakollardır. 1320 polis merkezimiz vardı Türkiye'de, 2 bin civarında da jandarma karakolumuz vardır. Buraların bir standarda girmesi, daha şeffaf olması, ne için gelirse gelsin vatandaşa daha nazik davranılması temel ilkemiz. En önemlisi her şeyin şeffaf olması. Bütün nezarethanelerde kamera sistemimiz var. Çok istisnai olmayanlar da var ama onlara da haziran ayına kadar süre verdim. Mutlaka görüntülü olacak buralar ve hiçbir bahane istemiyoruz. Vatandaşa işkence, kötü muamele gibi şeyler böylece ortadan kalkmış olacak. Bu iki yönlü, güvenlik personelimizi de koruyacak. Haksız iftiradan onları da koruyacak. Vatandaş odaklı güvenlik hizmetini de bu konseptte yürütüyoruz.”

'TÜRKİYE, AVRUPA'NIN EN GÜVENLİ ÜLKELERİNDEN'

İstatistiki bilgiler ışığında Türkiye'nin en güvenli Avrupa ülkeleri arasında bulunduğunu söyleyen Atalay, “Suç oranları ve bu suçları aydınlatma oranları yönünden Türkiye Avrupa'nın en güvenli ülkelerinden. Ben rakamlarla, verilerle, mukayeselerle çalışırız, kendim de rakamları severim, onlara önem veririm, bu anlamda Ankara Avrupa'nın en güvenli başkentidir suç oranları anlamında. Suçlarda ciddi düşme var bu önleyici tedbirlerden dolayı. Suçu aydınlatma olarak ise Avrupa'nın en yüksek oranına sahibiz. Hem yeni teknoloji hem iyi eğitilmiş personelimizle suç aydınlatmada gerçekten çok başarılıyız” diye konuştu.

“TÜRKİYE DAHA ŞEFFAF BİR ÜLKE OLUYOR”

Faili meçhul cinayetler konusuna da değinen Bakan Atalay, şunları söyledi:

“2002 yılının Aralık ayında Ankara'da bir Necip Hablemitoğlu cinayeti vardır. Onun failleri dışında bizim dönemimizde faili meçhul diye bir şey yoktur. O da İstanbul'daki davanın içinde, ben oradan da bu konuda inşallah bir aydınlatma çıkar diye bekliyorum. İçişleri Bakanı olunca o dosyayı özel olarak yeniden çıkarttırdım, bütün safhalarını gözden geçirdim ve brifing aldım. Bunun da aydınlatılmasını çok önemli görüyoruz.

Bırakın kendi dönemimizi, geçmiş dönemlerin karanlık noktalarını, faili meçhullerini aydınlatmakla meşgulüz. Türkiye daha şeffaf bir ülke oluyor, vatandaşımız artık her şeyi daha iyi biliyor ve bilinmezlik kalmıyor ve bunu da çok önemli görüyoruz.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title