Haberler

Kitap Dergisi Yılın En İyileri Ödülleri Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

Kitap dergisinin her yıl edebiyatı ve yayıncılığı desteklemek için verdiği 'Yılın En İyileri' ödüllerini kazananlar belli oldu. Murathan Mungan'ın '995 km' romanı Yılın Telif Kitabı ödülünü aldı. Ali Volkan Erdemir'in tercüme ettiği 'Haruki Murakami Sözlüğü' Yılın Çeviri Kitabı ödülünü kazandı. Dergah Yayınları Yılın Yayınevi ödülüne layık görüldü. Adnan Özyalçıner ise Ömür Boyu Emek ödülünü aldı.

Kitap dergisinin her yıl edebiyatı ve yayıncılığı desteklemek için verdiği "Yılın En İyileri" ödüllerini kazananlar belli oldu.

Dergiden yapılan açıklamaya göre, Doğan Hızlan, Faruk Şüyün, Metin Celal, Sevengül Sönmez ve Sırma Köksal'dan oluşan seçici kurul, Yılın Telif Kitabı ödülüne Murathan Mungan'ın "995 km" isimli romanını layık gördü.

Yılın Çeviri Kitabı ödülü Ali Volkan Erdemir'in tercüme ettiği "Haruki Murakami Sözlüğü"ne, Yılın Yayınevi ödülü Dergah Yayınları'na, Ömür Boyu Emek ödülü ise Adnan Özyalçıner'e verildi.

Yılın Kurumsal Yayınevi ödülü Pera Müzesi'nin, Polisiye Edebiyata Katkı ödülü Ercan Akbay'ın, Yılın Telif Polisiye Kitabı ödülü "Çocuk, Bir Başkomiser Aras Emre Polisiyesi" ile Cengiz Bahadır'ın oldu.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları "Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Seri" eseriyle, Necdet Buzbaş da "Cumhuriyetin 100. Yılında Gıda Sanayisinin 99 Yılı" eseriyle özel ödüle değer görüldü.

İş dünyası kitaplarında Daron Acemoğlu ve Simon Johnson'ın "İktidar ve Teknoloji", Asım Kibar'ın "Güven En Değerli Servet", Uygar Özesmi ve Selin Gücüm'ün kaleme aldığı "İyi Şirket", Sevecen Tunç'un yayına hazırladığı "İstanbul'un Baylan'ı: 100 Yıllık Serüven" kitapları da ödül aldı.

Rıdvan Akar ve Hilmi Hacaloğlu'nun kaleme aldığı "Hayat Problem Çözmekmiş-Dünya Devlerinin Türk Ortağı Erdal Aksoy'un Yaşam Öyküsü" Yılın İş Dünyası Biyografi Kitabı özel ödülünün sahibi oldu.

Priscilla Mary Işın'ın "Osmanlı Mutfak Sözlüğü" kitabı ise "Yılın Gastronomi Kitabı" ödülüne layık görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Volkan Erdemir Adnan Özyalçıner Murathan Mungan erdemir Erdemir Dergah Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title