Haberler

Ethereum'un Menkul Kıymet Statüsü Tartışması Yeniden Alevlendi

Güncelleme:

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum hakkında büyük bir soruşturma başlatarak kripto paranın menkul kıymet statüsünü tekrar gündeme getirdi. Blockchain geliştiricisi Consensys, bu duruma hukuki yollarla karşı çıkıyor. SEC, Ethereum'un menkul kıymet olarak kabul edilmediğine dair önceki açıklamasını 2023 yılında tersine çevirebileceği öngörülüyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum ile ilgili olarak büyük bir soruşturma başlattı. Bu durum, Ethereum'un menkul kıymet olarak sınıflandırılması meselesini tekrar gündeme taşıdı. Blockchain geliştiricisi Consensys ise, SEC'in bu yeni adımlarına karşı hukuki yollara başvurarak, kripto para biriminin geleceğini korumaya çalışıyor.

Ethereum ve SEC Arasındaki Hukuki Çatışma Derinleşiyor

Consensys Software Inc., ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Ethereum'u bir yıl öncesinden incelemeye başladığını ve bu süreçte Ethereum'un "menkul kıymet" statüsünü tekrar değerlendirdiğini belirten bir dilekçe sundu.

MetaMask cüzdanının arkasındaki geliştirici olan bu Blockchain ve Web3 teknoloji firması, SEC'in 2023 yılının başlarında Ethereum'un (ETH) menkul kıymet olarak kabul edilmediğine dair önceki açıklamasını tersine çevireceğini öngördüğünü ileri sürdü.

Şirketin avukatları, SEC İcra Direktörü Gurbir Grewal'ın 28 Mart 2023'te "Ethereum 2.0" hakkında geniş yetkiler veren bir soruşturma emri çıkardığını ve bu emrin 13 Nisan 2023'te resmi olarak onaylandığını belirtti. SEC, bu iddialara henüz bir yanıt vermedi.

Geçtiğimiz hafta SEC'e karşı dava açan Consensys, kurumun ETH'yi bir menkul kıymet olarak değerlendirdiğini ve bu bağlamda MetaMask yazılımına odaklandığını açıkladı. Bununla birlikte, SEC personelinin bu ayın başında şirkete bir Wells bildirimi gönderdiğini, bu bildirimin SEC'in yaptırım kararı almayı planladığını gösterdiğini bildirdi. Consensys'in iddiasına göre şirket SEC ile iş birliği yaptı ve geçen yıl boyunca çeşitli mahkeme celpleri sonucu 88,000'den fazla belge sundu.

Ethereum'un menkul kıymet olup olmadığı konusu, SEC'in Ethereum Vakfı ve ilgili diğer firmaları mahkemeye çağırdığı haberleri ile daha da önem kazandı. Consensys, SEC'in geçmişteki yetkililerinin Ethereum'un menkul kıymet olmadığı yönündeki açıklamalarına dayanarak, 2018'de SEC Şirket Finansmanı Bölümü Direktörü William Hinman'ın yaptığı ve Bitcoin ile Ethereum'un menkul kıymet olmadığını belirttiği konuşmayı öne sürdü.

SEC Başkanı Gary Gensler, Ethereum'un menkul kıymet olup olmadığına ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Bununla birlikte, birçok kripto para biriminin ajansın denetim alanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi. Bir diğer yandan, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, Ether'in (ETH) bir emtia olduğunu ifade etti.

SEC'in geçen yıl Ethereum tabanlı vadeli işlem ETF'lerini onaylamış olmasına rağmen neden ETH'yi bir menkul kıymet olarak gördüğü konusu tartışma yarattı. ETF Store'un başkanı Nate Geraci bu durumu, Ethereum'un menkul kıymet olmayan bir emtia olarak dolaylı kabulü olarak yorumladı.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Kripto Para Kripto Yatırım Kripto Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Bakmadan Geçme

Deja Vu Nedir? Psikolojik Açıdan Deja Vu'nun Nedenleri ve Oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu? Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title