Haberler

Çinli Varlık Yönetim Firmaları, Hong Kong'da Bitcoin ETF'leri Sunmayı Planlıyor

Güncelleme:

Çin'in önde gelen iki varlık yönetim firması, Hong Kong'daki şubeleri aracılığıyla spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) sunabilmek için resmi başvurularını yaptı. Harvest Fund ve Southern Fund adlı şirketler, 200 milyar doların üzerinde varlığı yönetiyor ve bu fonları piyasaya sürmeyi hedefliyor. Çin'deki kripto para ticareti ve madencilik yasakları nedeniyle, şirketler ETF'leri kendi ülkelerinde sunamıyor.

Çin'in önde gelen iki varlık yönetim firması, Hong Kong'daki şubeleri aracılığıyla spot Bitcoin borsa yatırım fonları sunabilmek için resmi başvurularını yaptı.

Çinli Varlık Yöneticileri Hong Kong'da Bitcoin ETF'si Sunacak

Çin'in iki büyük varlık yönetim şirketi, Hong Kong üzerinden spot Bitcoin ETF'leri sunmak için harekete geçti. 200 milyar doların üzerinde varlığı yöneten Harvest Fund ve Southern Fund, Hong Kong şubeleri aracılığıyla yaptıkları başvurularla pazartesi günü bu fonları piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Çin merkezli Securities Times'ın haberine göre, Çin ana karasındaki kripto para ticareti ve madencilik yasakları sebebiyle, şirketler ETF'leri kendi ülkelerinde sunamıyor.

Bu gelişme, Harvest Fund'ın Hong Kong biriminin Ocak ayında spot Bitcoin ETF'si için başvuruda bulunduğu haberlerinin ardından geldi. Geçtiğimiz yıl Hong Kong Para Otoritesi ve Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu, kripto tabanlı ETF başvurularını kabul edeceğini açıklamıştı. Son dönemde kripto dostu uygulamalarla dikkat çeken Hong Kong, kripto şirketlerinin de yeni merkezi olmaya başlamıştı. Bu noktada pek çok yatırımcı, uzun süredir kripto ETF'lerini bekliyordu. Harvest Fund Management, 2022 yılında Hong Kong'da vadeli bir kripto ETF'si başlatmıştı.

Son olarak yeni fonlarla birlikte yerel yatırımcılara Bitcoin'e yatırım yapma olanağı tanınmış olacak.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Kripto Para Madencilik Hong Kong Southern Kripto Borsaları Kripto Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title