Haberler

Bilecik Belediye Başkanı kim oldu? Seçimi kim, hangi parti kazandı? 2024 Bilecik Yerel Seçim sonuçları!

Güncelleme:

Bilecik Belediye Başkanı kim oldu? Seçimi kim, hangi parti kazandı? 2024 Bilecik Yerel Seçim sonuçları! 2024 yılında gerçekleşen Bilecik yerel seçimlerinde belediye başkanı kim olduğu merak konusu oldu. Seçimleri hangi adayın, hangi partinin kazandığı ise vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bilecik'te yapılan yerel seçimlerin sonuçlarına göre yeni belediye başkanı ve kazanan parti hakkında detaylar.

31 Mart Bilecik Yerel Seçim sonuçları Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandı. Bilecik Belediye Başkanın kim oldu ve seçimi hangi partinin kazandığı belli oldu. AK Parti'nin adayı Mustafa Yaman, CHP'nin adayı Melek Mızrak Subaşı yarıştı. 2024 Yerel Seçim sonuçları, sandıkların açılmasıyla birlikte, Bilecik Belediye Başkanı belirlendi. Rakiplerinden üstünlük sağlayan CHP'nin adayı Melek Mızrak Subaşı belediye başkanı seçildi. Peki, Melek Mızrak Subaşı kimdir?

BİLECİK 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Yerel Seçim sonuçları, 31 Mart Pazar günü saat 17:00'de sandıklar kapandıktan hemen sonra sayıma başlandı. Bilecik Belediye Başkanı yerel seçim sonuçlarına göre CHP'nin adayı Melek Mızrak Subaşı "%49.13" oy alırken; AK Parti'nin adayı "%34,98" oy aldı.

Haberler.com olarak, 31 Mart Yerel Seçim verilerini en doğru ve en hızlı olarak sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bilecik 2024 Yerel Seçim sonuçları için Haberler.com Seçim sayfasını takip ederek detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

2024 BİLECİK YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Bilecik Belediye Başkanı kim oldu? Seçimi kim, hangi parti kazandı? 2024 Bilecik Yerel Seçim sonuçları!

BİLECİK'TE YEREL SEÇİMİ KİM KAZANDI?

2024 Yerel seçim sonuçları açıklanmasının ardından, Bilecik Belediye Başkanı CHP'nin adayı"%49,13" oy alarak Melek Mızrak Subaşı oldu. Melek Mızrak Subaşı'nın hayatı ve siyasi geçmişi gündeme geliyor.

Bilecik Belediye Başkanı kim oldu? Seçimi kim, hangi parti kazandı? 2024 Bilecik Yerel Seçim sonuçları!

MELEK MIZRAK SUBAŞI KİMDİR?

1988 yılında Bulgaristan'da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Edebali İlköğretim Okulunda liseyi Bilecik Anadolu Lisesinde tamamladı.

Daha sonra Bulgaristan Sofya Yüksek İnşaat Mimarlık ve Jeoloji Üniversitesinde Mimarlik üzerine Lisansını tamamlayan Melek Mızrak Subaşı, aynı üniversitede tezli yüksek lisansını tamamlayarak, Bulgaristan Mimarlar Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

Melek Mızrak Subaşı, mezun olduktan sonra Mimarlar Odası Üyeliğine kabul edildi ve 4 yıl boyunca kendisine ait mimarlık ofisinde mesleğini icra etti. 31 Mart 2019 yerel seçimleriyle birlikte Bilecik Belediye Başkan Yardımcılığı görevine başladı. Başkan Yardımcılığı sırasında aynı zamanda İmar Komisyon Başkanlığı, Meclis Divan Katipliği, Kent Estetik Kurulu Asil Üyeliği, Bilecik Belediyespor Başkanlığı ve Bilecik Kadın Kooperatifi Yöneticiliği görevlerini de başarıyla yerine getirmiş ve getirmeye de devam etmektedir.

Melek Mızrak Subaşı, iş birliklerine önem verdiği Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği gibi birliklerin doğal ve asil üyesi olarak şehri adına birçok projeye imza atmaya devam ediyor. Subaşı, şu an Bilecik Belediyesi Başkan Vekili görevini yapmakta, evli ve bir çocuk annesidir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Bilecik Yerel Haberler Gündem Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title