Haberler

Baü Rektör Adaylarını Seçiyor

Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) öğretim üyeleri Rektörlüğü aday yedi isim arasından altı kişi belirlemek için bugün sabah saatlerinde sandığa gitti.

Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) öğretim üyeleri Rektörlüğü aday yedi isim arasından altı kişi belirlemek için bugün sabah saatlerinde sandığa gitti.

BAÜ'nün mevcut Rektörü ve Adayı Prof. Dr. Mahir Alkan ile birlikte Prof. Dr. Bedriye Tunçiper, Prof. Dr. Turgut Kılıç, Prof. Dr. Kerim Özdemir, Prof. Dr. Hilmi Namlı, Prof. Dr. Ahmet Keleş ve Prof. Dr. İbrahim Türkmen'in yarıştığı seçim saat 10.00'da Çağış Kampüsü'ndeki Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Öncesinde açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasını hatırlattı ve işçilerin sağ salim kurtulmasını temenni etti. Ardından eski Rektör Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu başkanlığında Sandık Kurulu oluşturuldu. Sandık Kurulu'nda Hacıoğlu ile birlikte Doç. Dr. Hasan Tüner ve Yrd. Doç. Şimal Aymankul görev aldı. 520 kişinin oy kullanacağı seçimlerin saat 16.00'da sona ereceği ve 17.00'de sonuçların açıklanacağı belirtildi.

SON OLARAK CUMHURBAŞKANI ATAYACAK

Seçim sonrası yedi adaydan biri elenecek. Ardından altı adayın ismi, Yüksek Öğrenim Kurumu'na (YÖK) gönderilecek. YÖK de bu sayıyı üçe indirip Cumhurbaşkanlığı'na sunacak. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu isimler arasından yeni rektörü atayacak.

TEK KADIN ADAY TUNÇSİPER

Seçimlerinde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, tek kadın aday olarak göze çarptı. Daha önceki rektörlük seçimlerinde iki kez aday olan Tunçsiper, seçimlerde başarılı olmasına rağmen atanamamıştı. Bedriye Tunçsiper'in 2006'da en yüksek oyu almasına rağmen; dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Prof. Dr. Şerif Saylan'ı atamıştı. 2010'daki seçimde ise Tunçsiper, yine ilk 3'e girmesine rağmen bu kez dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Prof. Dr. Mahir Alkan'ı rektörlüğe ataması üzerine ikinci kez amacına ulaşamamıştı. Geçen seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Tunçsiper'in alacağı sonuçta merakla bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bedriye Tunçsiper Kerim Özdemir Mahir Alkan Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title