Haberler

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Belgrad Ziyaretinde

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, tarihi önem taşıyan Belgrad ziyaretine başladı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, tarihi önem taşıyan Belgrad ziyaretine başladı. 68 yıl sonra ilk kez bir Arnavut Başbakanı Belgrad'ı ziyaret ediyor. Arnavut siyasetçi Enver Hoca, 1947 yılında Belgrad'ı ziyaret etmiş ve bu sırada Tito ile görüşmüştü.

EDİ RAMA BELGRAD'DA ASKERİ TÖREN İLE KARŞILANDI

Saat 10 sıralarında Belgrad'a varan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, başbaknalık sarayı önünde mevkidaşı Aleksandar Vuçiç, bakanlar, İvica Daçiç, Neboyşa Stevanoviç, Jelko Sretiç ve Kosova'dan Sorumlu Ofisi Müdürü Marko Curiç tarafınca askeri tören ile karşılandı.

İki ülke milli marşlarının ardından iki heyet arasındaki görüşmelere geçildi. Heyetler arası görüşmeler sırasında iki ülke arasında yeni bir dönemin başlaması konuları yanısıra Kosova sorununun çözüme bağlanması konusu da masaya yatırıldı.

Yarım saat süren heyetler arası görüşmenin ardından Aleksandar Vuçiç ile Edi Rama ikili görüşmede bulundu. Görüşme sırasında Başbakanlar Vuçiç ile Rama iki ülke arasında vizelerin kaldırılması ve dolaşımır sadece kimlik belgeleriyle gerçekleşmesi konusunda mutabakaya vardılar. Kosova konusunda ise anlaşmaya varamadılar. Edi Rama, Kosova'nın bağımsız bir ülke olduğuna işaret ederken, mevkidaşı Vuçiç, Kosova konusunun henüz tamamlanmadığını ve Arnavutluğun bu konudan uzak durmasını istedi. Gün içinde Sırbistan ile Arnavutluk arasında bir dizi anlaşma da imzalanacak.

EDİ RAMA'NIN SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI NİKOLİÇ İLE GÖRÜŞMESİ İPTAL EDİLDİ

Belgrad ziyareti sırasında Edi Rama'nın, Sırbitan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ile görüşmesinin iptale delidiği belirtildi.

EDİ RAMA YARIN PERŞOVA VADİSİNİ ZİYARET EDECEK

Sırbistan ziyaretinin ikinci gününde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama 200 bin üzerinde Arnavut vatandaşın yaşadığı Preşova'yı ziyaret edecek. Preşova'da Edi Rama için görkemli karşılama töreni hazırlanıyor.

Edi Rama ziyaretini 22 Ekim'de yapacaktı ancak olaylı Sırbistan - Arnavutluk maçı sonrası görüşme bugüne ertelenmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arnavutluk Edi Rama Belgrad Kosova Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title